12 Ocak 2026
Altın 6121.517
BIST 12200.95
Dolar 43.0386
Euro 50.336
Sterlin 57.8173
Ankara 1°C

Kapıkule'de Oy Verme İşlemi

Kapıkule'de Oy Verme İşlemi
Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü’ne bağlı sınır kapılarında oy verme işlemi sabah saat 08.00’de başladı.

Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü’ne bağlı sınır kapılarında oy verme işlemi sabah saat 08.00’de başladı. Gurbetçiler Kapıkule kara ve gar gümrüğünde 5, İpsala ve Hamzabeyli’de kurulan birer sandıkta oy kullanacak!!

Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin yoğun olarak giriş yaptığı sınır kapılarından olan Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala’da gurbetçiler sandık başına gitti. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimleri için gurbetçilerin seçim heyecanı erken başladı.

Yurt dışında yaşayan gurbetçilerden, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olanlar gümrük kapılarından oy kullanabiliyor. Gurbetçiler için 10 mayıs 2011 tarihinde (bugün) başlayan oy verme işlemi 12 Haziran Pazar günü saat 17.00'de sona erecek!

İLK OYU KULLANAN HOLLANDA’DAN

Kapıkule’de ilk oyu kullanan kişi, Bursa’dan Hollanda’ya giden Cem Özgün, saat 05.00’ten bu yana oy kullanmak için beklediğini belirterek, vatandaşlık görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Oy kullanabilmek için yaşadığı sıkıntıları anlatan Özgün, “İki haftalık bir genelge çıkarıp Mart sonuna oturum beyan formu istediler. Aslında bilgisayarda tüm kayıtlarımız vardı. Gittik konsolosluğa bir iş günümü ayırarak oturum beyan formunu aldım. Fakat biz 23 Nisan’da Türkiye’ye giriş yaptık ve oy kullanabilmek için iki gün geciktirdim dönüşümü. Çifte pasaporta sahip olan eşimin pasaportunun süresi olmadığı için oy kullanamadı. Bundan çok ciddi şekilde muzdarip olduk. Sanki yurt dışında yaşayan gurbetçilerin oy kullanması istenmiyormuş gibi bir durum söz konusu.” dedi.

Özgün, 10 yıldan bu yana yurt dışında yaşadığını kaydederek, her geliş gidişinde Türkiye’nin daha geliştiğine tanık olduğunu açıkladı. Özgün, Türkiye’nin yurt dışında her geçen gün artan bir itibarı olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir