16 Aralık 2025
Altın 5884.624
BIST 11380.88
Dolar 42.7086
Euro 50.2355
Sterlin 57.2578
Ankara 4°C

Kar Fındık Üreticisinin Yüzünü Güldürdü

Kar Fındık Üreticisinin Yüzünü Güldürdü
Ordu'da sezonun ilk karı fındık üreticileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Aralık ve ocak ayının ilk 3 haftasını karsız geçiren Ordu'da yeni haftanın ilk gününde başlayan kar etkili oldu.

Ordu Özel İdare'ye bağlı ekipler bir taraftan kapalı köy yolu sayısını tespit etmeye çalışırken diğer yandan merkezi köy yollarını açık tutmak için yol açma çalışmasına devam ediyor. Karayolları ekipleri, Karadeniz Sahil Yolu Ordu-Fatsa bölümünü açık tutmak için sürekli kar temizliği yapıyor. Karadeniz Sahil Yolu'nda sürücülere yoğun kar yağışı sebebiyle yavaş ve dikkatli gitmeleri uyarısı yapılarak, zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

Bu yağışı uzun zamandır bekleyen fındık üreticileri mutlu. Son yılların sıcak kışının yaşandığı bölgede fındık dallarının tomurcuklanmaya başlaması sebebiyle üreticiler şubat-mart ayında olabilecek bir soğuğun fındığı yakmasından endişe duyuyordu. Karın kendisine verdiği mutluluğu ifade edemeyeceğini belirten üretici Mahmut Erdem, "Çok memnunum çok mutluyum. Bu yağışın yolunu iki aydır gözlüyorduk. Yağış olmayınca fındık erken uyanmaya bizim tabirle şımarmaya başlamıştı. Bir don oldu mu bunun sonunda ürün çıkmaz tabiî ki." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir