21 Ağustos 2026
Altın 7012.46
BIST 14396.54
Dolar 48.0485
Euro 56.1914
Sterlin 65.5954
Ankara 17°C

Karagöz Yarışmasına Katılan Gençler Altepe'yi Ziyaret Etti

Karagöz Yarışmasına Katılan Gençler Altepe'yi Ziyaret Etti
'24. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'na katılan halk dansları ekipleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret ederek, ülkelerine özgü hediyeleri takdim etti. Büyükşehir Beled

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünya ülkelerini Bursa'da buluşturan yarışmanın konuğu olan ekiplerle tarihi belediye binasında bir araya geldi. Halk dansları yarışması nedeniyle Bursa'da kültürlerin harmanlandığı renkli ve heyecanlı bir haftanın yaşandığını dile getiren Altepe, "Farklı coğrafyalardan gelerek kültürel özelliklerinizi Bursa'ya taşıdınız. Festivallerin amacı, dostluk ve barış mesajları vermektir. Çünkü insanlar birbirlerini tanıdıkça barış ortamı sağlanır. Bizler de bu buluşma ile dünyadaki barış ortamına katkı koymuş olacağız. Çünkü her şey barışla ve huzurla oluyor." diye konuştu.

Bursa'ya gelen dansçıların hem kenti hem de Türk kültürünü ve Bursalıları yakından tanıma fırsatı bulduklarına değinen Altepe, "Sevgi dolu kalpleriniz Bursa'dan dünyaya güzel mesajlar verecek. Sizler bizim için önemlisiniz. Çünkü bizi, ülkelerinize ve oralarda yaşayan dostlarımıza anlatacaksınız." dedi.

Tarih başkenti Bursa'da, Türk kültürünün tam anlamıyla yansıdığına işaret eden Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla Bursa'da birçok yapının canlı kültürel mekanlar haline geldiğini de söyledi. Konuşmaların ardından dansçılar, Altepe'ye ülkelerine özgü hediyeler verirken, Altepe de konuklarına Bursa kitabı armağan etti.

Ziyarete katılan Arnavutluk, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Gürcistan, İspanya, Karadağ, Kazakistan, KKTC, Macaristan, Makedonya, Moldova, Polonya, Portekiz, Rusya Federasyonu, Senegal, Tataristan ve Yunanistan ekiplerinin dansçıları, tarihi belediye binası önünde hatıra fotoğrafı da çektirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir