19 Aralık 2025
Altın 5981.002
BIST 11341.9
Dolar 42.7952
Euro 50.1996
Sterlin 57.2808
Ankara 1°C

Karakuş: İşaretlemeler, Art Niyetli, Sabotaj Niteliğinde Değil

Karakuş: İşaretlemeler, Art Niyetli, Sabotaj Niteliğinde Değil
Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şube Başkanı Hüseyin Karakuş, şehirde bazı mahallelerde yapılan işaretlemelerle ilgili olarak herhangi bir kasıt bul...

Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şube Başkanı Hüseyin Karakuş, şehirde bazı mahallelerde yapılan işaretlemelerle ilgili olarak herhangi bir kasıt bulunmadığını belirtti. Karakuş, “Bizzat bu sokakları ev ev gezdim. Asla öyle art niyetli, sabotaj niteliğinde bir ev işaretlemesi yoktur. Biz, Sünniler, Aleviler kardeşçe aynı bayrak altında, aynı gemide yaşıyoruz. Asla dava dövüşümüz yoktur.” dedi.

Gaziantep’te geçtiğimiz günlerle vatandaşın şikâyetiyle gündeme gelen ev işaretlemeleri olayının ardından Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şube Başkanı Hüseyin Karakuş, basın açıklaması yaptı.

Kıbrıs, Onur ve Ulaş mahallelerinde ortaya çıkan olayla ilgili konuşan Karakuş, işaretlemelerle ilgili emniyetle görüştüğünü, burada herhangi bir kasıt bulunmadığını belirtti.

Alevi ve Sünnilerin kardeşçe aynı bayrak altında yaşadıklarını belirten Karakuş, ortalığı karıştırmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini dile getirdi.

Karakuş, şöyle devam etti: "Bizzat ben bu sokakları ev ev ben gezdim. Asla öyle art niyetli sabotaj diye bir ev işaretlemesi yoktur. Bu işaretler 1–1,5 sene önce olan işaretlerdir. Birkaç kişi art niyetli, art niyetli şekilde provokasyon yapıyorlar. Ortamı germeye çalışıyorlar. Bunda taraf değiliz. Dernek olarak biz böyle işlere fırsat vermiyoruz, inanmıyoruz, inanmayız. Biz Sünniler Aleviler kardeşçe aynı bayrak altında aynı gemide yaşıyoruz asla bizim dava dövüşümüz yoktur.” dedi.

PİR SULTAN ABDAL DERNEĞİ: SONUÇLARININ KAMUOYU İLE PAYLAŞILMASI BİZLERİ RAHATLATACAK

Konuyla ilgili Pir Sultan Abdal Derneği Gaziantep Şube Başkanı Yusuf Turunç da ayrı bir açıklama yaptı. Üzerinde 'Ö' harfi yazılı tek ve çift yönlü işaretler ile bazı evlerdeki çizgilerin Alevi ve Kürt kimlikli vatandaşların oturduğu bir bölgede meydana gelmesinin soru işaretlerinin oluşmasına sebep olduğunu kaydetti.

Turunç, “Bu ve benzeri işaretleme yöntemlerini, kimlerin ne amaçla yaptıklarına dair, ilgili güvenlik birimlerinin bir çalışma içerisinde olması ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaları bizleri rahatlatacaktır. Olayla ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulunduk.” açıklamasını yaptı.

Turunç, daha sonra da işaretlemelerin yapıldığı yerleri gösterdi.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir