1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. "Karaman 50 Yıl Su Sorunu Yaşamayacak"
Karaman 50 Yıl Su Sorunu Yaşamayacak

"Karaman 50 Yıl Su Sorunu Yaşamayacak"

Karaman'ın içme suyu problemini en az 50 yıl boyunca ortadan kaldıracak İbrala Barajı İçme Suyuve Terfi Projesi'nde çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor..

A+A-

Karaman'ın içme suyu problemini en az 50 yıl boyunca ortadan kaldıracak İbrala Barajı İçme Suyuve Terfi Projesi'nde çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor.

Su tutmaya başlayan barajın suyunu Karaman'a aktaracak 1 metre çapındaki özel borular, büyük bir titizlikle yerin 3 metre altına döşeniyor. İbrala Barajı'ndan başlayıp Elmaşehir Mahallesi 1. TOKİ konutlarına kadar uzanan 20 kilometrelik mesafenin büyük bir kısmına taşıma boruları döşendi. İçme suyu tesisleri proje yapımı çalışmaları da tamamlanma aşamasında.

Devlet Su İşleri'ne bağlı ekipler, İbrala Barajı'ndan gelen hattı döşerken belediye ekipleri de şehir içindeki şebeke sistemini baştan aşağıya yeniliyor. Ekipler, ömrünü tamamlamış, ihtiyaca cevap vermeyen içme suyu şebeke borularını yenileriyle değiştiriyor.

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, “Karamanımızın içme suyu ihtiyacını karşılayan mevcut şebekeler, yaklaşık 40 yıl önce yapılmıştır. Başta nüfusun büyümesi ile bu şebekeler ihtiyaçları güçlükle karşılar hale gelmiştir. DSİ ile birlikte yürütmüş olduğumuz içme suyu projemiz tamamlandığında Karamanlı vatandaşlarımız en az 50 yıl içme suyu konusunda hiçbir sorun yaşamayacaklardır.” dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.