04 Kasım 2026
Altın 6336.64
BIST 11023.55
Dolar 50.0155
Euro 56.2916
Sterlin 67.3405
Ankara 11°C

Karaman’dan Cizre’ye Gönül Köprüsü Kuruldu

Karaman’dan Cizre’ye Gönül Köprüsü Kuruldu
Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇEK), Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) ve Pusula Sağlık Çalışanları Derneği (PUSAD), Şırnak’ın Cizre ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi dağıttı..

Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇEK), Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) ve Pusula Sağlık Çalışanları Derneği (PUSAD), Şırnak’ın Cizre ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi dağıttı.

Karamanlı esnaf, mühendis, öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlilerinden oluşan grup adına bir açıklama yapan TÜMÇEK Din Hizmetleri Kulübü Başkanı Erdal Yavuz, dağıtılan yardım paketlerinin, bölge insanı ile sıcak ve samimi diyalogların kurulmasına vesile olduğuna dikkat çekerek Türk-Kürt kardeşliğini değişik oyunlarla bozmaya çalışanların hiçbir zaman başarılı olamayacağını belirtti.

Yavuz, yapılan uzun yolculuğun yorucu olduğunu ancak ihtiyaç sahibi ailelerin yaşadığı sevincin bu yorgunluğa değdiğini dile getirerek Cizre’de olmanın, ailelerle bir arada bulunarak onların dertlerini dinlemenin var olan kardeşliklerini pekiştirdiğini ifade etti.

Terörün, oynanan karanlık oyunların ve huzura sıkılan kurşunların yıllardır bölge insanını ciddi derecede rahatsız ettiğini kaydeden Yavuz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin birçok il ve ilçesinde zor şartlarda devam eden değişik eğitim faaliyetleri ile Türkiye’nin dört bir tarafından gelip değişik yardım faaliyetlerinde bulunan sivil toplum örgütlerinin tüm problemleri çözeceğine inandığını dile getirdi.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir