21 Ağustos 2026
Altın 7131.6
BIST 14514.82
Dolar 48.0527
Euro 56.1512
Sterlin 65.4576
Ankara 27°C

Kardelen'in Katil Zanlısının Mahkemesine Devam Edildi

Kardelen'in Katil Zanlısının Mahkemesine Devam Edildi
Almanya'nın Paderborn şehrinde tecavüz edilerek öldürülen 8 yaşındaki Kardelen Kıraç'ın katil zanlısı Ali Kur'un yargılandığı davaya devam edildi.
Almanya'nın Paderborn şehrinde tecavüz edilerek öldürülen 8 yaşındaki Kardelen Kıraç'ın katil zanlısı Ali Kur'un yargılandığı davaya devam edildi. Söke Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, küçük kıza cinsel istismarda bulunduğu ve öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis istenen tutuklu sanık Ali Kur ile öldürülen Kardelen'in annesi Döndü Kıraç ile baba Yaşar Yasin Kıraç katıldı.

Duruşmada mahkeme başkanı, sanığın eşi Zehra Kur'un ifadelerini okudu. Zehra Kur'un ifadesinde, eşinin yakınlarının kendisini tehdit ettiğini, ancak bir süre sonra Kardelen'i rüyasında gördüğü ve vicdan azabı çektiğini, bu nedenle gerçekleri söylemeye karar verdiğini söylediği belirtildi. Genç kadının, Ali Kur'un kendisini hamile kalması için para karşılığı fuhşa zorladığını da öne sürdüğü kaydedildi.

Zanlı Ali Kur ise suçlamaları kabul etmediğini belirterek, cinayeti kayınpederi Kadir Ayaz'ın işlediği yönündeki iddiaları tekrarladı. Ali Kur'un kayınpederi Kadir Ayaz ise sanığın iddialarının gerçekle ilgisinin bulunmadığını ifade ederek, ''Ben hayatımda kızımın evine bir kez gittim. O da doğum günüydü. Hediyesini kapıdan verip ayrıldım. Görüşmüyorduk. Benim bu işle yakından uzaktan hiçbir ilgim yok.'' dedi.

Alman polisi tarafından mahkemeye gönderilen, ''Küçük kızın üzerindeki bulguların Ali Kur ile eşine ait olduğu, üçüncü bir kişiye ait bulguya rastlanmadığı'' yönündeki DNA testi raporları duruşmada okundu. Sanık avukatının Kadir Ayaz'a yönelik DNA testi araştırması yapılmasına yönelik talebininin araştırıldığı ve bulguya saptanmadığı için bu talebi mahkeme heyeti reddetti.

Sanığın ''hürriyetti tahdit'' suçunu da işlediği, bu nedenle ek iddianame hazırlanması gerektiği kararına varan mahkeme heyeti, duruşmayı 24 Aralık tarihine erteledi. Duruşma çıkışında küçük kızın yakınları sinir krizi geçirirken, davanın uzatılmasına anlam veremediklerini belirtti. Söke Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Alman basını da ilgi gösterdi.

Almanya'nın Paderborn şehrinde 12 Ocak'ta kaybolan Kardelen Kıraç'ın cesedi, 15 Ocak'ta bir gölün kenarında bulunmuştu. Küçük kızın tacavüz edildikten sonra öldürüldüğü belirlenirken olayın zanlısı olan Ali K., 11 Şubat tarihinde Aydın'ın Didim ilçesinde yakalanarak tutuklanmıştı. Sanık hakkında, ''suç delillerini gizlemek için kasten adam öldürmek'' ve ''15 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı'' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıl hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir