1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kardeş Okullar Doğu İle Batıyı Kaynaştırıyor
Kardeş Okullar Doğu İle Batıyı Kaynaştırıyor

Kardeş Okullar Doğu İle Batıyı Kaynaştırıyor

Kardeş okul projeleri, doğu-batı kaynaşmasına büyük katkı sağlıyor. Projelerle sadece öğrenciler değil, veliler de birbiriyle kalıcı dostluklar kuruyor.

A+A-

Kardeş okul projeleri, doğu-batı kaynaşmasına büyük katkı sağlıyor. Projelerle sadece öğrenciler değil, veliler de birbiriyle kalıcı dostluklar kuruyor.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde faaliyet gösteren Özel Orhangazi Koleji kardeş okul olduğu Siirt Baykan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndan ve Siirt Eğitim Kültür Spor Bilim ve Dayanışma Derneği (SEKBİLDER) etüt merkezi öğrencisi 20 öğrenciyi, velileriyle beraber 4 gün misafir etti. Evlerde misafir edilen Baykanlı öğrenciler ile velileri büyük mutluluk yaşadı. Öğrenciler, hayatlarında ilk defa hayvanat bahçesini gezip, Osmanlının Kuruluş yeri Söğüt'ü ziyaret etti.

    Kardeş okul projesinin, ülkenin birlik ve beraberliğine büyük katkı sağladığını belirten Orhangazi İlköğretim Okul Müdürü Mahmut Göçmen, projenin 4 adımda uygulandığını ifade etti. Göçmen, proje hakkında şunları söyledi: “İlk önce kardeş okullarımızı belirledik. Kardeş okulları ziyaret ederek, giderebileceğimiz eksikliklerini tespit ettik. Kardeş okullarımızdaki öğretmen ve velilerimizi Bozüyük'e misafir edip kaynaşmayı sağladık. Kurban Bayramı’nda Baykan'a giderek kardeş okullarımızdaki muhtaç ailelere kurban eti ve hediye dağıttık. Son olarak kardeş okulumuzdaki idarecilerimizin belirlediği 20 öğrencimizi ve velisini Bozüyük'te dört gün misafir ettik. Öğrencilerimiz, üç günde birçok ilkleri yaşadı. Velilerimizin evlerinde yatılı misafir edilen öğrenciler, bir aile de burada edindi.”

    Siirt’ten gelen öğrencilerden Hüseyin Çetin ise duygularını şöyle ifade etti: “Siirt’te ailemle birlikte yaşıyoruz. Bozüyük’te yeni bir ailemiz daha oldu. Onlarla tanıştık, ömür boyu inşallah devam edeceğiz.”

    Öğrenci Velisi Süleyman Çetin ise “Bize akrabalarımızdan daha fazla ilgi gösterdiler. Onlar için gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Bize yardımı geçen herkese gönülden çok teşekkür ediyorum. Burayı çok beğendim. Şimdi hayvanat bahçesindeyiz. Dün Osmanlının ilk kurulduğu yeri gezdik. Bowling oynadık, gerçekten çok güzeldi.” dedi.

    Öğrenciler ve velileri Bozüyük Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük ve İlçe Müftüsü Burhan Çakır’ı ziyaret etti. 4 günlük gezi karşılıklı hediyeleşmelerle son buldu. CİHAN

Kardeş okullar doğu ile batıyı kaynaştırıyor

Kardeş okullar doğu ile batıyı kaynaştırıyor

Kardeş okullar doğu ile batıyı kaynaştırıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.