17 Aralık 2025
Altın 5943.719
BIST 11338.73
Dolar 42.7196
Euro 50.0583
Sterlin 57.0353
Ankara -2°C

Kardeş Şehir Rostov’dan Akaydın’a ‘fahri Profesörlük’ Ünvanı

Kardeş Şehir Rostov’dan Akaydın’a ‘fahri Profesörlük’ Ünvanı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a, Rostov Devlet Ulaşım Üniversitesi Akademi Senatosu tarafından ‘fahri profesörlük’ unvanı verildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a, Rostov Devlet Ulaşım Üniversitesi Akademi Senatosu tarafından ‘fahri profesörlük’ unvanı verildi. Akaydın, unvanını Rostov’da düzenlenen törende aldı.

Rostov Devlet Ulaşım Üniversitesi Akademi Senatosu, iki şehir arasındaki ilişkilerin gelişmesine verdiği destek, eğitim ve kültür alanlarındaki işbirliğine olan katkısı, bilim adamı kimliği ve belediye başkanlığındaki başarılı hizmetleri nedeniyle Mustafa Akaydın’a ‘fahri profesörlük’ unvanı verdi. Akaydın, unvanını, Rostov Devlet Ulaşım Üniversitesi Rektörü Vladimir Dmitrievic Vereskun’un davetlisi olarak gittiği Rostov’da aldı. Rostov Devlet Ulaşım Üniversitesi’ndeki törende konuşan Rektör Vladimir Dmitrievic Vereskun, 100 yıllık geçmişi bulunan üniversitenin, bu unvanı verdiği 5’inci kişinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın olduğunu söyledi. Vereskun, Rostov ile Antalya arasındaki ilişkilere olan büyük katkılarından dolayı Başkan Akaydın’a bu unvanı layık gördüklerini söyledi.

Rostov Devlet Ulaşım Üniversitesi fahri profesörlük unvanı almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Akaydın, “Bu anlamlı unvan için Rektör Vladimir Dmitrievic Vereskun ile üniversite senatosuna teşekkür ederim.” dedi. Başkan Mustafa Akaydın, Rostov Belediye Başkanı Mikhail Chernishov’u da makamında ziyaret etti.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir