30 yıllık evli ve 4 çocuk babası Paşa Bakir, "Uzun yıllardır Diyarbakır'da kronik karaciğer yetmezliği tedavisi görüyorum. Son aylarda durumum iyice ağırlaşmıştı. Bilincimi kaybettiğim ve gözlerimi hastanede açtığım zamanlar oluyordu. Doktorlarım iyileşmemin karaciğer nakline bağlı olduğunu söyleyince İzmir'e geldim. Hastaneden sağlıklı bir insan olarak ayrılacağıma inanıyorum." diye konuştu.
Karaciğerinin bir parçasını kardeşine vererek ona ikinci bir yaşam veren Fırat Bakir ise, "Doktorlar ağabeyime karaciğer nakli yapılması gerektiğini söyledikleri zaman bütün aile seferber olduk. Önce oğlu ve kızı tetkikler yaptırdı ancak dokular uyuşmadı. Benim yaptırdığım tetkikten sonra dokuların uyumlu olduğu anlaşılınca büyük bir sevinç yaşadık. Kardeşimi hayata döndürdüğüm için çok mutluyum." şeklinde konuştu.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Prof. Dr. Ahmet Çoker, Doç. Dr. Murat Sözbilen ve Plastik Cerrahi'den Doç. Dr. Cüneyt Özek başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.
(CİHAN)