02 Kasım 2026
Altın 6265.8
BIST 10704.6
Dolar 49.9692
Euro 55.9889
Sterlin 67.0847
Ankara 12°C

Kardeşlik Ruhu 'Hayat Ağacı'nda Yaşayacak

Kardeşlik Ruhu 'Hayat Ağacı'nda Yaşayacak
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 7’incisi düzenlenen Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 7’incisi düzenlenen Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) standında mozaik taşı kırmayı deneyen yabancı konuklar, daha sonra kırdıkları taşlar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’e takdim edilmek üzere her ülkenin bir taş koyduğu ‘Hayat Ağacı Mozaiği’nin yapımına katkıda bulundu.

Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali’nde stand açan GAMEK, yerli ve yabancı misafirlerin ilgi odağı oldu. Açtığı kurslarla pek çok kişiye meslek kazandıran GAMEKn standına yoğun ilgi gösteren ziyaretçiler, kursiyerlerin el emeği mozaik, ebru, hat, Antep işi gibi pek çok el sanatını da yakından inceleme fırsatını buldu. GAMEK standında mozaik taşı kırmayı deneyen yabancı konuklar, daha sonra kırdıkları taşlar ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’e takdim edilmek üzere her ülkenin bir taş koyduğu ‘Hayat Ağacı Mozaiği’nin yapımına katkıda bulundu.

GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, "Kursiyerlerimizin yaptığı geleneksel el sanatlarımızın en güzel örneklerinden olan Antep işi, ebru, hat ve mozaik sanatlarımızı festival alanında yer alan standımızda sergiledik. Kurslarımız hakkında kurs öğretmenlerinin gelen ziyaretçilere bilgi verdiği standımıza gösterilen yoğun ilgi bizleri çok memnun etti." dedi.

CİHAN

Kardeşlik ruhu 'Hayat Ağacı'nda yaşayacak

Kardeşlik ruhu 'Hayat Ağacı'nda yaşayacak

Kardeşlik ruhu 'Hayat Ağacı'nda yaşayacak

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir