Derneğin il binasında gerçekleştirilen ve Muhsin Ağçay ile Yüksel Öztürk'ün yarıştığı kongrede, 173 üyenin 93'ü oy kullandı. Yüksel Öztürk 43, Muhsin Ağçay ise 50 oy aldı. Buna göre Ağçay, 3 yıllığına yeniden Kars Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı oldu.
Muhsin Ağçay, kendisini ikinci kez başkan seçtikleri için üyelere teşekkür ederek, "Bizler Şehit ve Gazi Aileleri Derneği olarak son derece kutsal bir hizmeti yerine getirmenin gururunu yaşamaktayız. Çünkü şehitlerine ve gazilerine sahip çıkmayan bir milletin varlığını devam ettirmesi asla mümkün değildir. İşte bu nedenledir ki, Türk milletinin manevi değerlerini yok etmek isteyenler, şehitlik ve gazilik kavramlarına karşı saldırıya geçmişlerdir. Bizim geçmişimizle ilgimizi keserek kökümüzü kurutmaya çalışmaktadırlar. Bilinmelidir ki Türk milleti ulu bir çınardır. Bu çınarın kökü tarihin derinliklerinde, dalı ise sonsuz gökyüzündedir. Bu ulu çınar gözdesi ve dalları ile bir bütündür. Onu yıkmaya ve yok etmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Milletimizi bölüp parçalamak ve birbirine düşürmek isteyenler kazdıkları çukurlarda boğulacaklardır." dedi.
Demokratik açılım konusuna da değinen Ağçay, "Demokratik açılım adı altında yürütülen çalışmalar şehit ve gazi aileleri tarafından asla tasvip görmemektedir. Bu milletin evlatlarına karşı silah çekmiş, onların kanlarına ellerini bulamış canilerin affedilmesine razı olmamız mümkün değildir. Bir kez daha ifade etmek isteriz ki, teröristlere, vatan hainlerine cesaret ve güç verecek bu tür çalışmaların derhal durdurulması, eli kanlı katillerin hak ettikleri cezaya çarptırılmaları için her türlü mücadelenin kesintisiz yürütülmesi gerekmektedir." diye konuştu.
(CİHAN)