1. YAZARLAR

  2. Ufuk TÜRKYILMAZ

  3. KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NİN ASANSÖR İŞİ (1)
Ufuk TÜRKYILMAZ

Ufuk TÜRKYILMAZ

ETKİ TV
Yazarın Tüm Yazıları >

KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NİN ASANSÖR İŞİ (1)

A+A-

Karşıyakalıların evlerine bugünlerde bir yanında Karşıyaka Belediyesi'nin logosu bir yanında ise asansör bakım işi yapan Aliment adlı şirketin logosu basılı kağıtlar geliyor. '2020 periyodik asansör bakım ücretleri' yazan kağıtta kısaca Karşıyakalılara şu bilgiler veriliyor:

'Asansör bakımı kanunen zorunludur. Bakım yaptırmadığınız takdirde asansörünüz kullanıma kapatılacaktır'

Buraya kadar her şey normal... 

Ama işin perde arkasına bakıldığında cevaplanması gereken çok soru olduğu görülüyor. Üstelik, Karşıyaka Belediyesi geçen dönem bu konuda müfettişlerce incelenmiş ve bir sürü yasa tanımazlık bulunmuşken.

Önce araştırmalarım sonucu öğrendiklerimi daha sonra da sorularımı sorayım..

Karşıyaka'da asansörlerin bakım işi önce Karşıyaka meclisine gelir. Mecliste CHP grubu binlerce asansörün bakım işinde firma ile anlaşma yetkisini başkan Cemil Tugay'a verir. Muhalefetin itirazlarına karşın yetkiyi meclisten alan Cemil Tugay, Aliment adlı firma ile anlaşmaya varır....Nasıl yani? Binlerce asansör, çok para, Karşıyakalının parası, nasıl yani?

TUGAY SORULARIMIZDAN KAÇIYOR!

Nasıl yani sorusunu önce Cemil Tugay'ın basın danışmanı Sayın İlker Çoban'a yazılı olarak sordum. Cevap var mı?, yok...! Konu önemli, konu Karşıyakalının parası...Dayanamadım, Karşıyaka Belediyesi özel kalemi arayıp, Sayın Cemil Tugay ile bu konuda konuşmak, görüş almak istediğimi söyledim ...Dönen var mı?, yok! Olur mu? Olmaz...Cemil Tugay, Karşıyaka Belediyesi neden kaçıyor sorularımız cevaplamaktan? Sizde benim gibi mi düşünüyorsunuz?

NELER ÖĞRENMEK İSTİYORUZ?

Neler öğrenmek istiyoruz? Anlayana, bu işe siyasi gözle bakmayana, alın teriyle kazandığı para ile ay sonunu güçlükle getiren birçok Karşıyakalının parasının kime, hangi şartlarda verileceğini öğrenmek istiyoruz. O zaman soralım mı sorularımız Sayın Tugay'a...

1- Karşıyaka'da binlerce asansörün bakım işi için ihaleye çıktınız mı?

2- İhaleye çıktıysanız Karşıyakalının yararını düşünerek asansör bakım işi için en uygun fiyatı veren şirketi seçtiniz mi?

3- İhaleye kaç firma katıldı? En düşük fiyatı ve en yüksek fiyatı hangi şirketler verdi?

4- İhaleye çıkmadınız ise, Aliment firmasına hangi gerekçelerle binlerce asansörün bakım işini verdiniz?

5- Aliment firma yetkililerini tanıyor musunuz?

Yazar Notu: Konu ile ilgili sorularımı diğer yazımda mecliste bulunan muhalefetteki üyelere, KİK ve ilgili bakanlık ve makamlara da sorup sizleri bilgilendireceğim..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum