28 Aralık 2025
Altın 6251.616
BIST 11294.37
Dolar 42.8797
Euro 50.4894
Sterlin 57.8663
Ankara 0°C

KASAPLAR ODASI UYARDI!

KASAPLAR ODASI UYARDI!
Rize Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Turgut, Gürcistan'dan getirilip Rize ve çevre illerde satılan kaçak etlerin halk sağlığını tehdit ettiğini söyledi..

Rize Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Turgut, Gürcistan'dan getirilip Rize ve çevre illerde satılan kaçak etlerin halk sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Mehmet Turgut, poşetlenmiş halde yurda sokulan ve genellikle küçük işletmeler ile evlerde kullanılan etlerin son yıllarda yaygınlaştığına dikkat çekti!.

"Sarp Sınır Kapısı'ndan insanlar ellerini kollarını sallayarak Türkiye’ye kaçak et getiriyor" diyen Turgut, "Kaçak yollarla sokulan ve sonrasında yakalanan bu etlerde yapılan incelemelerde, bu etlerde at etine de rastlandı. Bunlar resmi kayıtlara işlendi. Batum’dan günde 2 ton kaçak et Türkiye’ye giriyor. Orada usulüne uygun olmayan yöntemlerle, sağlıksız şartlarda kesimler yapılıyor. Birkaç lira daha ucuza et almak için vatandaşlarımız sağlığını tehlikeye atmasın” dedi.

Türkiye’den gidip Batum’da kasap dükkânı açanların da bu işi körüklediğini ve Türkiye’ye kaçak et girişini hızlandırdığını öne süren Turgut, “Batum’da hayvanlar veteriner kontrolü olmadan yetişiyor ve sonrasında kontrolsüz şekilde kesiliyor. Bu sağlıksız etlerin yurda girişi kesinlikle yasaktır. Kaçak et perakende olarak Türkiye’ye getiriliyor. Gümrük görevlilerinin, yurda girişi kesinlikle yasak olan etlerin geçişine izin vermemeleri gerekiyor. Bu etler insan sağlığını önemli ölçüde tehdit ediyor..” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir