1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kasgiad'dan Üyelerine İş Güvenliği Semineri
Kasgiaddan Üyelerine İş Güvenliği Semineri

Kasgiad'dan Üyelerine İş Güvenliği Semineri

Mardin Kızıltepe Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASGİAD) iş sağlığı ve güvenliği konusunda seminer verdi.

A+A-

Mardin Kızıltepe Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASGİAD) iş sağlığı ve güvenliği konusunda seminer verdi. Dernek merkezinde gerçekleştirilen programa dernek üyesi işadamları katıldı. Seminerde iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı çalışanların ruhsal ve bedensel sağlıklarının korunması ve alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Fatih Tuşak tarafından verilen seminerde yeni yasasının 1 Ocak 2013’ten itibaren uygulamaya girdiği hatırlatıldı. Tuşak, "Bir kişi sigortalı çalışanı olsa dahi risk değerlendirmesini yapmayan firmalara, ilk olarak 3 bin 500 TL’lik para cezası verilecekken; işyerlerini değerlendirmenin yapılmadığı her ayrı ay için ise 4 bin 500 liralık ayrı cezalar bekliyor. Uygulamayı maddi cezalara dayatan yeni yasada ayrıca 50 ve üzerinde çalışanı olan işyerleri için istihdam edilmeyen işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanları nedeniyle de işyerlerini 10 bin TL gibi cezalar bekliyor. 6331 Sayılı Yasa bir takım iş kollarında, mesleki yeterliliği olmayan işçilerin çalıştırılmasını yasaklıyor. İşverenlerin bu konuda sıkıntı yaşamaması için, önümüzdeki süreçte mesleki eğitim ve yetiştirme kursları eğitimlerine hız vermesi gerekiyor." diye konuştu.

KASGİAD Başkanı Seyithan Karaozan ise 6331 Sayılı Kanun’un, tehlike sınıflarına göre işverenlere ve çalışanlara bir dizi yükümlülükler getirdiğini belirtti. Karaozan, bütün işyerlerinin kendi durumlarını bu kanuna uygun hale getirmesi gerektiği bildirdi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.