1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kasif’ten Omü’lü Girişimci Adaylarına Yeni Fırsat
Kasif’ten Omü’lü Girişimci Adaylarına Yeni Fırsat

Kasif’ten Omü’lü Girişimci Adaylarına Yeni Fırsat

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencilerine yönelik düzenlenen girişimcilik eğitimleri devam ediyor.

A+A-

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencilerine yönelik düzenlenen girişimcilik eğitimleri devam ediyor.

KASİF, girişimcilik eğitimi almak isteyen gençler için 8-16 Haziran tarihleri arasında girişimcilik eğitimleri düzenleyecek. OMÜ öğrencisi, 18-30 yaş arası tüm öğrenciler açılacak olan girişimcilik kursuna başvurabilecek.
Haziran ayında açılacak girişimcilik eğitimlerinin yaş sınırının da 30’a yükseltildiğini belirten KASİF Gençlerin Girişimcilik ve Geleceklerini Destekleme Projesi Koordinatörü Eren Kaya, “Şu anda eğitimleri devam eden girişimcilik kursuna yaş sınırı nedeniyle başvuramayan öğrenciler için yaş sınırını 18-30 olarak değiştirdik. Kendi işini kurmak isteyen, girişimci olmak isteyenler gençler için yeni bir fırsat doğdu. Daha önce girişimcilik eğitimlerine katılmak isteyip de çeşitli nedenlerden dolayı başvuru yapamayan öğrenciler bu fırsatı kaçırmasınlar.” dedi.

OMÜ’LÜ GENÇLER BU FIRSATI KAÇIRMAYIN

Girişimcilik eğitimlerine başvurmak isteyen adayların 31 Mayıs tarihine kadar www.kasifgirisimcilikakademisi.com adresinden başvurularını yapmaları gerektiğini sözlerine ekleyen Kaya, “Girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayanlar bir işyeri kurmaları halinde KOSGEB’den 30 bin TL hibe, 70 bin TL sıfır faizli kredi olmak toplam 100 bin TL destek almaya hakkı kazanacaklar. Girişimcilik eğitimleri mezun olduktan sonra kendi işini kurmak isteyen üniversite öğrencileri için bulunmaz bir fırsat, 30 yaşını geçmeyen her OMÜ öğrencisi girişimcilik kursuna başvurabilir.” şeklinde konuştu.
Projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklendiğini kaydeden Kaya, OMÜ’nün ortak, KOSGEB’in ise proje iştirakçisi olarak projeye destek verdiğini sözlerine ekledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.