1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kasrik Tarihi Han Mahmut Köprüsü Restore Ediliyor
Kasrik Tarihi Han Mahmut Köprüsü Restore Ediliyor

Kasrik Tarihi Han Mahmut Köprüsü Restore Ediliyor

Şırnak’ın Kasrik beldesinde bulunan Gutiler dönemine ait tarihi Han Mahmut Köprüsü restore edilmeye başlandı.

A+A-

Şırnak’ın Kasrik beldesinde bulunan Gutiler dönemine ait tarihi Han Mahmut Köprüsü restore edilmeye başlandı. Tarihi köprünün restore edilmesi ve eski günlerine kavuşması Kasrik halkını sevindirdi.

2011 yılı Nisan ayında sel sularından dolayı yıkılan tarihi Han Mahmut Köprüsü restore ediliyor. Tarihi köprünün restore edilmesi ve eski günlerine dönmesi Kasrik halkını oldukça memnun etti. Sene sonuna kadar bitirilmesi gereken tarihi köprünün daha erken bitirilmesi planlanıyor. Kasrik halkının eskiden babalarının onların elinin tutup köprü üzerinden geçtiği gibi kendilerinin de şimdi çocuklarının ellerinden tutup köprü üzerinden geçmek istiyorlar. Restore edilmeye başlanan köprüde çalışmalar hızla devam ediyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ustabaşı Hamdi Akıncı, “İşimiz güzel gidiyor, memnunuz. Buradaki halk bu köprünün yapılmasından çok memnundur. Bize her konuda yardımcı oluyorlar. Köprünün bitirilmesi sene sonuna kadardır ama biz ondan öncesinden bitirmeye çalışacağız. Çalışma ekibimiz çok iyi çalışıyor. Böyle tarihi bir köprüyü halkımıza tekrar kazandıracağımız için çok mutluyuz. Halkımızda çok memnundur. Halk diyor nasıl eskiden babalarımız bizim ellerimizden tutup bu köprü üzerinden gitmişse bizde aynı şekilde şimdi çocuklarımızın ellerinden tutup köprü üzerinden gitmek istiyoruz.” diye konuştu.

Tarihi Han Mahmut Köprüsü'nün Gutiler döneminden kaldığı ve en son Cizre Miri(beyi) olarak bilinen Emir Muhammet tarafından ikinci kez onarıldığı söylenmektedir. O tarihten bu yana tarihi köprü zamana dayanmaya çalışıyor. Tarihi köprünün ilk temelinin Guti’lerden yapıldığı bilinmektedir. CİHAN

Kasrik Tarihi Han Mahmut Köprüsü restore ediliyor

Kasrik Tarihi Han Mahmut Köprüsü restore ediliyor

Kasrik Tarihi Han Mahmut Köprüsü restore ediliyor

Kasrik Tarihi Han Mahmut Köprüsü restore ediliyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.