1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Katar'dan 4 Arap ülkesinin 'terör listesine' ret
Katardan 4 Arap ülkesinin terör listesine ret

Katar'dan 4 Arap ülkesinin 'terör listesine' ret

Doha yönetimi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn'nin yayımladığı 'terör listesini' kabul etmeyeceğini ilan etti.

A+A-

Basra Körfezi ve Ortadoğu'yu sarsan krizde, Katar geri adım atmıyor. Tecritin başını çeken Suudi arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin gece saatlerinde açıkladığı 'terör listesi, Katar tarafından reddedildi.

Katar'ın resmi açıklaması şöyle:

"Suudi Arabistan Krallığı, Bahreyn, Mısın ve BAE'nin yayımladığı 'terörün finansmanı izleme listesi' bir kez daha aslında hiçbir temeli olmayan iddiaları bir kez daha güçlendirmeye çalışıyor. Terörle mücadeledeki pozisyonumuz, bu ortak bildirinin bazı imzacılarından daha güçlüdür ve bu gerçek bildirinin yazarlarınca işlerine geldiği gibi görmezden gelinmiştir."

Açıklamada ayrıca, Katar'ın gençlere istihdam yoluyla umut vererek, aşırılıkçılıkla mücadele için yüzbinlerce Suriyeli mülteciyi eğiterek, toplumsal yardım programlarını fonlayarak terörün kökenleriyle mücadele ettiği belirtildi.

Listede, Katar'da oldukları belirtilen Müslüman Kardeşler hareketinin ruhani lideri Yusuf el Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 59 kişi ve 12 kurum yer alıyordu. Katar hükümetinin fonladığı iki yardım kuruluşu da listedeydi.

Katar'la ilişkilerini koparan ülke sayısı halihazırda 10. Bu ülkeler, Doha yönetimini 'terör'e destek vermekle suçluyor.

ABD Başkanı Donald Trump, hafta içinde yaptığı açıklamada düğmeye kendisinin bastığını ilan etmişti..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.