1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kayıp Gazeteci Kadumi’nin Eşi Washington’da (Özel)
Kayıp Gazeteci Kadumi’nin Eşi Washington’da (Özel)

Kayıp Gazeteci Kadumi’nin Eşi Washington’da (Özel)

Suriye’de kaybolan El Hurra Televizyonu Türkiye muhabiri Bashar Kadumi’nin eşi Arzu Kadumi Washington’da El Hurra yöneticileri ile görüştü.

A+A-

Suriye’de kaybolan El Hurra Televizyonu Türkiye muhabiri Bashar Kadumi’nin eşi Arzu Kadumi Washington’da El Hurra yöneticileri ile görüştü. ABD hükümetine bağlı kanalın eşinin bulunması için yaptığı çalışmalardan memnun kalmayan Kadumi, daha fazlasının yapılmasını talep etti.

Filistin kökenli Bashar Kadumi’den geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana haber alınamıyor. Kadumi’nin muhabirliğini yaptığı El Hurra, ABD yönetimine bağlı bir televizyon. Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki 22 ülkede yayın yapan televizyonun tüm giderleri ABD Hükümetince Yayıncılık Yönetim Kurulu (BBG) üzerinden karşılanıyor.

Yaklaşık 293 gündür eşinden haber almaya çalışan Arzu Kadumi, El Hurra'nın Washington'daki merkezine geldi. Arzu Kadumi, kendisine bu süreçte her zaman destek olduğunu ifade ettiği gazeteci Elif Ural ile El Hurra yetkililerinden eşinin bulunmasına yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

El Hurra yetkilileri Arzu Kadumi'ye haberler yaparak meseleyi gündemde tuttuklarını, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü ile temas halinde olduklarını, bölgeye giden gazetecilerden Beshar’ı da gündeme getirmelerini talep ettiklerini ve adını açıklayamayacakları çeşitli kaynaklarla daha derin araştırmalar yaptıklarını söyledi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Kadumi, “Savaş bölgesine giden bir gazeteciden 10 aydır hiçbir haber alınamıyor. El Hurra onu çelik yeleksiz oraya göndermiş ise ona sahip çıkmalı.” dedi.

“DAHA İYİSİ YAPILABİLİRDİ”

Yapılan çalışmalardan tatmin olmayan Kadumi, “Biz iki kadın 10 aydır daha fazlasını yaptık. Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştük. Ramallah’ta Mahmud Abbas ile görüştük. Onların irtibata geçtiği tüm meslek örgütleri ile biz de irtibata geçtik. Biz daha fazlasını istiyoruz. El Hurra ABD hükümetine bağlı bir televizyon. ABD hükümetinin de eşimi aramasını istiyorum.” dedi.

Kadumi, BBG üyeleri ile de görüşmek istemiş ancak yılda bir kez bir araya gelen üyelerin her biri farklı şehirde olduğu için bu görüşme gerçekleşmemiş. El Hurra yetkililerinin yaptığı çalışmaların takibi ve BBG üyeleri ile iletişime geçilmesi için ABD’de bir avukata vekalet veren Kadumi, “Komiteden kimseyle görüşemedik. Ama bu bizim son Washington ziyaretimiz olmayacak. Avukatlarımızdan kendilerinden randevu almaları isteyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ile de görüşen ve yardımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kadumi, ayrıca Türk Dışişleri Bakanlığı ve bazı insani yardım kuruluşlarına bu süreçte kendisine gösterdikleri ilgiden ve destekten dolayı teşekkür ettiğini söyledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.