21 Aralık 2025
Altın 5972.467
BIST 11341.9
Dolar 42.7981
Euro 50.141
Sterlin 57.2003
Ankara 1°C

Kaymakam Kendisini Eleştiren Muhtarlara Kınama Cezası Verdi

Kaymakam Kendisini Eleştiren Muhtarlara Kınama Cezası Verdi
Sakarya'nın Taraklı ilçesi Kaymakamı Muhlis Arslan, geçen yıl basın açıklaması sırasında kendisini eleştiren 5 köyün muhtarına 'yetkisiz demeç verdikl...

Sakarya'nın Taraklı ilçesi Kaymakamı Muhlis Arslan, geçen yıl basın açıklaması sırasında kendisini eleştiren 5 köyün muhtarına 'yetkisiz demeç verdikleri' gerekçesiyle kınama cezası verdi. Söz konusu cezanın Türkiye'de bir kaymakam tarafından muhtarlara verilen ilk kınama cezası olduğu iddia edildi.

Sakarya’nın TTNET reklamındaki Mümkünlü adıyla tanınan Taraklı ilçesinin Kaymakamı Muhlis Arslan, kendisini eleştiren muhtarlar hakkında ‘yetkisiz demeç verdikleri' gerekçesiyle disiplin soruşturması açarak, kınama cezası verdi. İlk kez böyle bir ceza ile karşı karşıya kalan muhtarlar ise şaşkınlıklarını ifade etti.

Uğurlu köyü Muhtarı Şaban Ak, Hacıyakup köyü Muhtarı Mehmet Türkdoğmuş, Alballar köyü Muhtarı İbrahim Çam, Duman köyü Muhtarı Rahmi Doğan ve Pirler köyü Muhtarı Sadi Güneş, geçen yıl 27 Eylül’de bir açıklama yaparak Kaymakam Arslan’ı eleştirdi.

Muhtarlar basın açıklamasında Arslan’ın kendilerine çeşitli vesilelerle sert davrandığını ve hakaret ettiğini ileri sürdü. Bu iddialar üzerine Kaymakam Arslan, muhtarlar hakkında ‘yetkisiz oldukları halde basına demeç verdikleri’ gerekçesiyle disiplin soruşturması başlattı. Arslan, muhtarlara yazı yazarak savunma yapmalarını istedi.

Muhtarlar savunma yazısında şunları belirtti: “Biz atamayla değil halkın oyuyla seçildik. Siyasi toplantılarda milletvekillerini, hükümeti hatta başbakanı bile eleştiriyoruz. Bu güne kadar hiçbir uyarı almadık. Başbakanı eleştirmenin serbest olduğu bir ülkede kaymakam hakkında demeç vermek suç olur mu? Üstelik o demeçte biz yaşadığımız sıkıntıları anlattık.”

Kaymakam Arslan muhtarların yaptığı bu savunmayı da yetersiz buldu ve disiplin soruşturması sonunda savunmalarını aldığı muhtarları 657 Sayılı Kanun'a dayanarak ‘Basına izinsiz demeç verdikleri' için kınama cezasına çarptırdı. Arslan, muhtarlara gönderdiği resmi yazıda, “Bundan sonraki daha dikkatli olun.” uyarısında da bulundu.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA DA BULUNDU

Kaymakam Muhlis Arslan, kınama cezasının yanı sıra muhtarların eleştiriden çok kendisine hareket ettikleri gerekçesiyle savcılığı da suç duyurusunda bulundu. Konu hakkında basına açıklama yapmak istemeyen Arslan, açıklama yapma gereği duyarsa kaymakamlığın internet sitesine koyabileceğini bildirdi.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir