21 Ağustos 2026
Altın 7148.54
BIST 14514.82
Dolar 48.0508
Euro 56.1534
Sterlin 65.4291
Ankara 31°C

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Çini Boyama Kursu Açtı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Çini Boyama Kursu Açtı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mesleki Beceri Geliştirme ve Eğitim-Öğretim Kursları (KAYMEK) tarafından Sümer Kurs Merkezi'nde açılan 'Çini Boyama Kursu' vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.Osmanlı döneminden

Osmanlı döneminden günümüze kadar cami, saray, köşk, çeşme ve türbe gibi yapıların vazgeçilmez unsurlarından zenginliğin ve ihtişamın sembolü olan çini sanatı Büyükşehir Belediyesi'nin açmış olduğu kurslarla yaşatılırken, tabak, vazo, kupa, bardak, kase, sürahi ve benzeri seramik ürünler, üzerlerine işlenen çini süslemeleriyle farklı bir kimliğe bürünerek kursta yeniden boyut kazanıyor.

Kayseri'de bir ilk olan ve şu an 60 kursiyerin eğitim aldığı kursta ikinci dönem kayıtları halen devam ediyor. Dokuz ay sürecek kursta toplam 600 saat uygulamalı eğitim veriliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi BEF Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, kültürel mirasın yaşatılmasına büyük önem verdiğini ifade ederek, geleneksel sanatlardan biri olan çininin de bu mirasın bir parçası olduğunu söyledi.

Tuzcuoğlu, "Bu sanatın yaşatılması ve gelecek nesillere ulaşmasına katkıda bulunmak amacıyla Kayseri'de bir ilk olarak çini boyama kursu açtık." dedi.

Kursiyerler de Kayseri'de çini alanında kurs açılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Arta kalan zamanlarımızı değerlendirdiğimiz gibi ayını zamanda da stres atmamıza yardımcı oluyor." diye konuştu.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir