20 Ağustos 2026
Altın 6977.85
BIST 14364.32
Dolar 47.9459
Euro 56.1331
Sterlin 65.5218
Ankara 32°C

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes'e Özgü Bitkileri Koruma Altına Alıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes'e Özgü Bitkileri Koruma Altına Alıyor
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Dağı'na özgü bitkileri koruma altına almak için çalışma başlattı. Gerçekleştirilecek çalışmayla Erciyes'e özgü bitkiler yok olmaktan kurtarılacak. Erciyes Dağı'ndaki bi

Erciyes Dağı'ndaki bitki türlerini araştırmak ve buraya özgü bitki türlerini korumak amacıyla Erciyes Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Cem Vural ve Öğretim Elemanı Uzman Nihat Karakaya başkanlığında 5 kişiden oluşan bir ekip kuruldu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Büyükşehir Belediyesi olarak doğaya ve çevreye saygılı bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, Erciyes'e özgü bitkilerin yok olmasını önlemek amacıyla Erciyes Üniversitesi ile ortak bir çalışma yürüttüklerini açıkladı. Tekinsoy, "Erciyes Master Planı çerçevesinde Erciyes Dağı'nın birçok noktasında başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmaların aynı zamanda çevreye ve doğaya saygılı bir şekilde devam etmesini temin etmek amacıyla Erciyes'e özgü bitkilerin korunması için bir ekip oluşturduk. Belirlenen bu bitkileri inşaat sahasının dışında farklı alanlara naklederek türlerinin devamını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi. Erciyes Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Elemanı Uzman Nihat Karakaya inşaat alanında kalan dördü endemik Erciyes'e özgü olmak üzere 20 bitki türünü belirledikleri alana taşıdıklarını söyledi.

Naklettikleri bitkiler arasındaki 'Erciyes Karanfili' ve 'Erciyes Geveni' adlı bitkilerin yok olma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Karakaya, bu bitkilerin, nakledilen yerlerde tuttuğunu ve önümüzdeki yıllardan itibaren tohum alınmaya başlanacağını açıkladı.

Karakaya, Erciyes'te botanik park tarzı çalışma yapacaklarını belirterek, "Türkiye yok olmakta olan bitki türlerinin korunmasını amaçlayan uluslararası sözleşmeye imza attı. Bu bitkilerin korunmasında en büyük görev yerel yönetimlere düşüyor. Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalarla bir nevi bu sözleşmenin gereğini yerine getiriyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir