Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de eğitim gördüğü Kayseri Lisesi'nin konferans salonunda Melikgazi Belediyesi tarafından yenileme, tadilat ve mobilya ile döşeme çalışması yapılacak.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak eğitim ve öğretime destek verdiklerini öğrencilere eğitim yardımında bulunduklarını hatırlatarak, "Eğitimde sadece öğrencilere bire bir yardım yapmıyoruz. Aynı zamanda eğitim gördükleri binalarda yani okullarında çalışmalar yaparak, sağlıklı ve çok amaçlı birer eğitim yuvası olmasına destek sağlıyoruz." dedi.
Kayseri'de Osmanlı dönemine ait olan nadir eserler arasında yer alan Kayseri Lisesi'nde 1999 yılında çevre, iç donanım ve açık alan spor tesisi çalışması yaptıklarını hatırlatan Büyükkılıç, daha önce yapılmış olan ve çok amaçlı kullanılan tesiste yenileme, tadilat ve mobilya ile döşeme çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.
Bir bakıma Kayseri'nin tarihinin yazıldığı, İstiklal Savaşı'nda kahramanlarını feda eden Kayseri Lisesi'nin aynı zamanda Türkiye tarihini çizen şahsiyetlerin okulu olduğunu ifade eden Büyükkılıç, konferans, seminer ve tiyatro salonu olarak hizmet verecek alanda modern ve çok amaçlı bir salon yenilemesi yaptıklarını ve önümüzdeki ay hizmete açılacağını kaydetti.
Kayseri Lisesi Okul Müdürü Ömer Güven ise yapılan bu salonun bir bakıma bölge eğitim salonu olacağını çünkü 27 okulun bu salondan ortak yararlanacağını dile getirdi.
(CİHAN)
