1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kayseri’de Bisiklet Çalıştayı Yapıldı
Kayseri’de Bisiklet Çalıştayı Yapıldı

Kayseri’de Bisiklet Çalıştayı Yapıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Temiz Enerji Vakfı (TEMEV) işbirliği ile Kayseri'de var olan bisiklet yollarının iyileştirilmesi, düzenlenmesi ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması hakkında bir ön çalıştay yapıldı.

A+A-

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Temiz Enerji Vakfı (TEMEV) işbirliği ile Kayseri'de var olan bisiklet yollarının iyileştirilmesi, düzenlenmesi ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması hakkında bir ön çalıştay yapıldı.

Kadir Has Kongre Merkezi Lifos Salonu'nda gerçekleşen çalıştaya EMBARQ yetkilileri, Erciyes Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesi'nden akademisyenler, Bisiklet Federasyonu Kayseri Temsilciliği ile Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü'nden yetkililer ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bisikletli ulaşımın kamu sağlığına etkilerinin ele alındığı çalıştayda Kayseri'de bisikletli ulaşıma ilişkin mevcut durum değerlendirildi ve teknik altyapı konularında çeşitli öneriler ele alındı. Çalıştayda ayrıca bisikletli ulaşımının yayalar, bisikletliler ve araç kullanıcıları göz önüne alınarak daha güvenli hale getirilmesi için yapılması gerekenler tartışıldı ve bisiklet kullanımının enerjide dışa bağımlılığı azaltıcı etkileri, enerji verimliliği ve iklim değişikliğine olumlu katkısı üzerinde duruldu.

-BİSİKLETİN FAYDALARI ANLATILDI

Çalıştayda ilk olarak TEMEV Başkanı Demir İnan bir sunum yaparak Kayseri'deki hızlı değişim ve gelişime dikkat çekti. Kayseri'nin bisiklet projesi için çok uygun bir coğrafyaya sahip olduğunu ifade eden İnan, daha sonra bisikletin yararları konusunda çeşitli bilgiler verdi. Bisikletin bakımının kolay ve diğer kara taşıtlarına göre daha ucuz olduğuna vurgu yapan İnan, bisikletin insan sağlığına ve çevreye faydaları üzerinde de durdu.

-ŞEHİRİÇİ ULAŞIMDA ÖRNEK HİZMETLER

Büyükşehir Belediyesi Gelen Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy ise şehiriçi ulaşımda Kayseri'nin örnek ve öncü projeleri üzerinde durdu. Minibüslerin kaldırılması ve doğal gazlı otobüslerin devreye
alınmasının çevreye sağladığı katkıları anlatan Naziksoy, raylı sistem ve KAYBİS projeleri hakkında da bilgiler verdi. KAYBİS projesinde 30 durak ve 300 bisiklet ile hizmet verdiklerini belirten Naziksoy, Kayseri'de bisiklet kullanımının her geçen gün arttığını sözlerine ekledi.

EMBARQ Türkiye Direktörü Arzu Tekir de EMBARQ hakkında bilgiler vererek bisikletin insan yaşamında kullanımın artmasını arzuladıklarını söyledi. Çalıştayda Erciyes Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mümtaz Mazıcıoğlu, bisiklet kullanımının insan sağlığına katkıları üzerinde dururken, Perşembe Akşamı Bisikletçileri Kayseri Grubu temsilcisi Harun Çetinkaya, faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Bisiklet çalıştayının Eylül ayında daha kapsamlı olarak tekrarlanması planlanıyor.
CİHAN

Kayseri’de bisiklet çalıştayı yapıldı

Kayseri’de bisiklet çalıştayı yapıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.