21 Ağustos 2026
Altın 7051.31
BIST 14440.36
Dolar 48.061
Euro 56.2522
Sterlin 65.3199
Ankara 25°C

Kayseri'de Otobüs Durakları Güneş Enerjisiyle Ayrınlatılıyor

Kayseri'de Otobüs Durakları Güneş Enerjisiyle Ayrınlatılıyor
Ortaya koyduğu farklı uygulamalarla 'Model Belediye' haline gelen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bir yeniliğe daha imza atarak otobüs duraklarını güneş enerjisi ile aydınlatmaya başladı. İlk olarak Mir

İlk olarak Miralay Şehit Nazımbey Caddesi üzerindeki Mustafa Özgür İlköğretim Okulu önündeki otobüs durağında uygulamaya konulan sistemle gündüz depolanan güneş ışıklarıyla gece aydınlatma yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı bünyesinde imal edilen otobüs duraklarına, fotovoltatik sistemle çalışan ve şebeke elektriği ile hiçbir bağlantı bulunmayan güneş enerjili sistem entegre ediliyor. Gün boyu güneş enerjisini depolayan sistem, havanın kararmasıyla birlikte lambaların yanmasını sağlıyor. Yaz ve kış saati uygulamasına adaptasyon sağlamak amacıyla zaman ayarlayıcılı regülatörün kullanıldığı sistemde günlük aydınlatma süresi uzaktan kumanda ile ayarlanabiliyor.

Çalışma süresi şu anda 6 saat olan sistem, kış saati uygulamasına geçildiği anda 8 saate çıkarılacak. Şu anda deneme amaçlı olarak Mustafa Özgür İlköğretim Okulu önündeki durakta uygulamaya konulan sistem, önümüzdeki dönemde diğer duraklarda da yaygınlaştırılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir