Başkan Mustafa Boydak, 2009 Aralık ayı ithalat rakamlarında bir önceki aya göre yüzde 16,5 oranında bir artış yaşandığını ve 54 milyon 2 bin dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. İhracatta ilk üç sırayı Irak, İtalya ve Almanya'nın aldığını belirten Başkan Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile mobilya, demir-çelikten mamul eşya ve tekstil olduğunu, Boydak Dış Ticaret AŞ, Kumtel Dayanıklı Tüketim Malları AŞ ve Hes Hacılar Elektrik San. ve Tic. AŞ'nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını söyledi.
Yıllık ihracat rakamlarına da değinen Başkan Boydak, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de 2009 yılı ihracatlarında bir düşüş yaşandığını belirterek, "2008 yılında 1 milyar 458 milyon 695 bin dolar olan ihracatımız 2009 yılında 1 milyar 138 milyon 628 bin dolara geriledi. Bilindiği gibi Türkiye genelinde ihracatta yüzde 28 oranında bir düşüş yaşandı. Kayseri'de ise yüzde 21 civarı bir düşüşten söz edebiliriz. Demek ki Kayseri olarak Türkiye ortalamasından daha iyi bir durumdayız." dedi.
Mustafa Boydak, ithalatta ise bir önceki yıla göre 2009 rakamlarında yüzde 33'lük bir düşüş olduğunu açıkladı. 2009 yılı ihracat rakamlarında ilk üç sırayı Almanya, ABD ve Irak'nın aldığını belirten Başkan Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile mobilya, demir-çelikten mamul eşya ve tekstil olduğunu, Boydak Dış Ticaret AŞ, Hes Hacılar Elektrik San. ve Tic. AŞ ve Boyteks Tekstil San. ve Tic. AŞ'nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını söyledi.
Bu ekonomik daralma ortamında Kayserili sanayicilerin çalışmalarının takdir edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Boydak, "Rakamlarımızı beğenmeyen olabilir ama biz kendi kaynaklarımızla üretiyor, dünyanın dört bir yanına ihracat yapıyoruz. Özetle Kayserimiz dünyaya açık bir kent. Bu rakamlara emeği geçen işçisinden işletme sahiplerine kadar herkese yürekten teşekkür ediyorum. Kayseri'yi elbirliği ile çok daha iyi yerlere taşıyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bunu yapacak güce ve bilgi birikimine sahibiz. Yeter ki ülkemizde huzur olsun, siyasette sular biraz daha durulsun." diyerek sözlerini tamamladı. (CİHAN)