12 Mayıs 2026
Altın 6903.39
BIST 15133.54
Dolar 45.3286
Euro 53.4146
Sterlin 61.5355
Ankara 13°C

Kazakistan Dışişleri Bakanı: Kırgızistan'a Yardım Etmeye Devam Edeceğiz

Kazakistan Dışişleri Bakanı: Kırgızistan'a Yardım Etmeye Devam Edeceğiz
Kazakistan Dışişleri Bakanı ve AGİT dönem Başkanı Kanat Saudabayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva ile telefonda görüştü. Saudabayev, Kır

Saudabayev, Kırgızistan'da 10 Ekim'de yapılan parlamento seçimlerinin başarılı bir şekilde tamamlanmasından dolayı Roza Otunbayeva'yı tebrik etti.

Taraflar, Kırgızistan'da sosyo- ekonomik kalkınma için temel koşul olan istikrar ve toplumsal uyumun sağlanması için hükümetin ve parlamentonun kurulmasının acilyetine vurgu yaptı.

Yaklaşan kış aylarında halkın temel gıda ve yakıt ihtiyaçlarının sağlanması gerektiğine işaret eden de eden Saudabayev, Kazakistan'ın Kırgızistan'a bugüne kadar yaptığı yardımlara devam edeceğini belirtti.

AGİT ve Kırgızistan arasında daha fazla işbirliğinin yapılması gerektiğini vurgulayan Saudabayev, Otunbayeva ile bu ülkede görev yapması planlanan polis danışma gücünün görevleri hakkında da bilgi aldı.

Kazakistan, Kırgızistan'a inşaat malzemesi, benzin ve gıda yardımında bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir