09 Mayıs 2026
Altın 6875.66
BIST 15062.65
Dolar 45.297
Euro 53.4767
Sterlin 61.4903
Ankara 21°C

Kazakistan'da Camiler Dolup Taştı

Kazakistan'da Camiler Dolup Taştı
Kurban Bayramı’nı bugün kutlayan Kazakistanlılar, sabahın erken saatlerinde camilere akın ettti.

Kurban Bayramı’nı bugün kutlayan Kazakistanlılar, sabahın erken saatlerinde camilere akın ettti. Başkent Astana’da Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in de camiye geleceğini duyan 15 bine yakın Astanalı, Hazret Sultan Camisi’ne geldi.

Kazakistan Başmüftüsü Ebisattar Derbisali hutbede yaptığı konuşmada, kurbanın faziletlerini anlattı ve halkı yardımlaşmaya davet etti. Yerel saat ile 08.30 kılınan bayram namazını Hazret Sultan Camisi Baş İmamı Kayrat Jaldabayoğlu kıldırdı. Camide bayramlaşan cemaat daha sonra valilik tarafından şehir dışında hazırlanan özel bölgelerde kurbanlarını kesmek için hareket etti.

ASTANA’DA YAŞAYAN TÜRKLER NURORDA KAZAK-TÜRK LİSESİ’NDE BULUŞTU

Her yıl olduğu gibi bu yılda bayramlaşmanın adresi NurOrda Kazak-Türk Lisesi oldu. Okul idaresi tarafından organize edilen bayram kahvaltısına Astana’da yaşayan 500’e yakın Türk katıldı. Görevine iki ay önce başlayan Türkiye’nin Kazakistan Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel de bayramlaşmaya katılanlar arasındaydı. Tüzel, yurtdışında Türklerle birlikte bayram kutlamanın ayrı bir sevinç ve mutluluk verdiğini söyledi. NurOrda Kazak-Türk Lisesi Müdürü Orhan Öztomsuk ise geleneksel olarak her bayramda bir araya geldiklerini, vatandan uzak olsalar da bayram havasını yaşatmaya çalıştıklarını dile getirdi.
CİHAN

Kazakistan'da camiler dolup taştı

Kazakistan'da camiler dolup taştı

Kazakistan'da camiler dolup taştı

Kazakistan'da camiler dolup taştı

Kazakistan'da camiler dolup taştı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir