17 Aralık 2025
Altın 5929.55
BIST 11269.04
Dolar 42.7167
Euro 50.0869
Sterlin 56.9376
Ankara 5°C

Kazan'ın Arıtılan Suyu Tarımda Kullanılıyor

Kazan'ın Arıtılan Suyu Tarımda Kullanılıyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Kazan’ın Yazıbeyli Mahallesi'nde 2010 yılında yapımına başlanan Atık Su Arıtma Tesisi’nin 1.etabı 2011 yılında tamamlanarak hizmet vermeye başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Kazan’ın Yazıbeyli Mahallesi'nde 2010 yılında yapımına başlanan Atık Su Arıtma Tesisi’nin 1. etabı 2011 yılında tamamlanarak hizmet vermeye başladı.

Kazan’ın kanalizasyon ve yağmursuyu toplama hattından gelen atık suyu arıtarak yeniden doğaya kazandırmayı hedefleyen tesis, günde 10 bin 289 metreküp suyu arıtarak, tarlaların sulanması amacıyla Ovaçayı’na veriyor. 3 kademede inşa edilecek olan tesisin tamamlanan 1. kademesi yaklaşık olarak 66 bin kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip bulunuyor. Toplam 3,3 hektarlık bir alana yayılan Atık Su Arıtma Tesisi’nde azot, fosfor gideriminin de sağlandığı ileri arıtma teknolojisi uygulanıyor. Bu teknoloji birbirini sırayla takip eden devasa boyutlarda anaerobik, anoksik ve aerobik havuzlar ile bir çökeltme havuzundan ve çökeltme çamurundan anaerobik havuz girişine akan çamur geri dönüş bağlantısından oluşuyor.

Kazan’ın gelişmişlikte Ankara’nın dış ilçeleri içerisinde 1., Türkiye genelinde ise 47. sırada olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Kazan çok kısa süre içerisinde müthiş bir değişim ve gelişim göstermiştir. Üniversitelerin ilgili bölümlerindeki öğrencilere tez konusu olan bu büyük gelişim, hükümetimiz, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Kazan Belediyesi’nin elele vermesiyle sağlanmıştır. Bu modern tesis sayesinde çevremiz daha az kirlenecek, arıtılan atık suların geri kazanılması sayesinde de sınırlı su kaynaklarımızın korunması, gelecek kuşaklara daha iyi ve temiz bir çevre bırakılması sağlanacaktır.” şeklinde konuştu. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir