En güzel Keledoş yarışmasına 11 veli katıldı. El emeği göz nuru Keledoş yemeğini öğretmenlerden oluşan jüri üyelerine sunan anneler heyecanla sonucu bekledi. Keledoş'un tadına bakan jüri, kullanılan malzeme, kıvam, lezzet ve görünüme göre puan verdi.
Yarışmada 68 puanla Altun Atabay birinci, 62 puanla Nezahat Abi ikinci ve 61 puanla Nazime Çırpaş üçüncü oldu. Yarışmada birinciye elektrik süpürgesi, ikinciye tencere, üçüncüye ise elektrkili su ısıtıcısı ödül olarak verildi.
Yarışmada birinci olan Altun Atabay, sadece çocukların gönlü hoş olsun diye yarışmaya katıldığını söyledi. Atabay, öğretmenlere devamlı olarak yemek getirdiğini belirtti.
KELEDOŞ NASIL YAPILIR?
Nohut ve buğdayı bir tencerede haşlayın. Pişmeye yakın yeşil mercimekleri, kavurma eti ve akpancarı ekleyin. 15-20 dk kadar daha kaynatın. Piştikten sonra yemeği ocaktan indirip tereyağını ekleyin.Yemeğin sıcaklığıyla tereyağı eridikten sonra servise hazırlayın.
Malzeme: Kavurma eti, yarım su bardağı nohut, 1 su bardağı buğday, yarım su bardağı yeşil mercimek, 2 avuç akpancar, 3 yemek kaşığı tereyağı ve tuz.
(CİHAN)
