1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırı
Kemal Kılıçdaroğluna yumruklu saldırı

Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, partisinin TBMM grup salonuna girişte kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından yumruklu saldırıda bulunuldu.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıda bulunuldu. Saldırı anı saniye saniye kameralara yansıdı.

Kılıçdaroğlu grup toplantısına girerken, BDP’lilerle el sıkıştığı anda bir şahsın yumruklu saldırısına uğradı. BDP’li milletvekili Altan Tan ile selamlaşmasının ardından aradan bir şahıs Kemal Kılıçdaroğlu'na doğru yürüyerek yumruk attı.

Kılıçdaroğlu, yumruk darbesi aldı. Partililer araya girdi ve saldırganı yakaladılar. Yüzü şişmesin diye Kılıçdaroğlu'na ilk müdahale olay yerinde yapıldı.Saldırgan polis eşliğinde TBMM idare amirliğine götürüldü. Saldırgan daha sonra sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Sardırganın polis tarafından kaçırılma anı Saldırganın BDP'li olduğu iddialarına karşılık BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile merhabalaştık. O anda saldırı gerçekleşti. Bizden biri değil" diye konuştu.

TBMM İdare Amiri ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırıyı Orhan Ö. isimli şahsın gerçekleştirdiğini bildirdi. Özdemir, yumruklu saldırı sırasında Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu söyledi. Saldırgan gözaltına alındıktan CHP İstanbul milletvekilleri Aydın Ayaydın ve Ali Özgündüz ile birlikte Çankaya'da karakola giderek durumu takip ettiklerini belirten Özdemir, "Saldırgan Erzurumlu. Ankara Altındağ'da yaşıyor. 1986 doğumlu. İsmi Orhan Ö.. Hiçbir partinin üyesi olmadığını bize söyledi. 3 milletvekili olarak biz konuyu takip ediyoruz" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ise "Meclis'e ziyaretçi gibi girmiş. Salı günleri birinin referans olmasına gerek yok. Meclise nasıl girdiğine, oraya kadar nasıl geldiğine bakılacak" diye konuştu..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.