22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9624
Euro 56.0617
Sterlin 65.4412
Ankara 22°C

Kendilerine Kadro Verilmeyen Çaykur İşçilerinden Protesto Eylemi

Kendilerine Kadro Verilmeyen Çaykur İşçilerinden  Protesto Eylemi
Atatürk Caddesi'ndeki AK Parti Rize İl Başkanlığı önünde toplanan bir grup Çaykur işçisi, hak ettikleri halde kendilerine kadro verilmediğini iddia ederek protesto gösterisi yaptı.

Protesto eyleminde açıklama yapan işçilerden Serkan Baki, bir süre önce çıkartılan kanun gereği ÇAYKUR'da 180 gün fiili olarak çalışanlara kadro verildiğini belirtti. Bu kapsamda, kurumda çalışan 3 bin 100 civarında kişinin ÇAYKUR'da kadrolu olarak çalışmaya başladığını ifade eden Baki, ''Aynı şekilde çalışan 86 kişi için de önce kadro verildiği söylendi. Ancak daha sonra başvurusu geç yapıldığı gerekçesiyle ÇAYKUR'un Danıştay'a itiraz etmesi üzerine 86 kişiye kadro verilmedi. Biz hakkımızı istiyoruz'' dedi.

Kendilerinin de kadro aldığını sanmalarından dolayı bankalardan kredi çektiklerini, borçlandıklarını kaydeden Baki, ''Bizim tek bildiğimiz ekmek davasıdır. Biz zaman aşımı veya hukuki bir şeyden anlamayız. Ailelerimizle perişan olduk. Kadro almak bizim hakkımız. Hakkımızın bize verilmesini istiyoruz.'' diye konuştu.

Baki, bu konuda hemşehrileri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekillerinden yardım beklediklerini ifade ederek, kendilerine de kadro verilmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini söyledi.

İşçilerden Uğur Şentürk ise hak ettikleri halde kadrolarının verilmediğini ileri sürerek, ''Borçlarımız var. Evimizde çocuğumuz ekmek bekliyor. Mağduruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz'' diye konuştu. Caddede bir süre yürüyen grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir