Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Kent Konseyi toplantı salonunda gerçekleştirilen buluşma ile Bursa'da gençlik adına çalışma yapan kurumların üyelerinin birbirlerini tanımaları, kentin gençlerinin yaşadığı sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulunulması ve çözüm önerilerinin sunulması amaçlandı. Bursa'daki toplulukların temsilcilerinin katıldığı toplantıda, ortak çalışmalar yapılarak, gençliğin gelişimini tetikleyici projelerin üretilmesine karar verildi.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Kent Konseyi'ni tanıttığı konuşmasında, konseyin 4 meclisinden biri olan Gençlik Meclisi'nin gençlerin, uzlaşma ortamı içerisinde dil, din, ırk, kültür, sınıf, eğitim ve cinsiyet farkı gözetmeksizin Bursa'nın sürdürülebilir gelişmesini destekleyen öncelikli sorunların belirlenmesi ve bunlara çözüm önerilerinin üretilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını belirtti. Bursa Kent Konseyi'nin yeni bir formatta olduğunu dile getiren Pala, "Bursa Kent Konseyi, Türkiye'de özellikle Bursa'da Yerel Gündem 21 geleneğinden sonra yasalarda değişiklik yapılarak daha kurumsal bir yapılanmaya sahip olmuştur. Kadın, gençlik, çocuk ve engelliler meclislerinin bulunduğu konseyde, çalışma grupları da yer almaktadır." dedi.
Bursa Kent Konseyi'nin son derece önemsenmesi gereken bir yapı olduğunu vurgulayan Pala, "Bursa'nın 'marka kent' olması için Bursa'da başta Büyükşehir Belediye ve Valilik gibi kurum ve kuruluşlara önemli görevler düşüyor" diyerek, Bursa Kent Konseyi yapılanmasının yasal olarak kurulmuş ve bağımsızlaştırılmış bir yapı olduğuna dikkati çekti. Pala, Bursa'daki tüm meslek gruplarından herkesin kentle ilgili sorunları tespit etmek ve görüşlerini bildirmek üzere Bursa Kent Konseyi'ne katılım göstermesi gerektiğini bildirdi.
Gençlik Meclisi Başkanı Başak Saygı ise Bursa sevdalısı gençlerin, kentte yaşanan sorunlar konusunda hassas davrandığını belirterek, "Gençlik Buluşması kente gönül veren gençleri bir araya getirdi. Bugün ve çeşitli zamanlarda yapacağımız toplantılarla kentin sorunlarına gençlerin gözüyle çözüm bulmaya çalışacağız. Bu kentte yaşayan bireyler olarak Bursa ile ilgili her konuyu titizlikle ele alacak, çözümüne odaklanacağız." diye konuştu.
(CİHAN)
