23 Aralık 2025
Altın 6161.514
BIST 11311.06
Dolar 42.8243
Euro 50.5718
Sterlin 57.9416
Ankara 4°C

"Kerbela Kardeşlerimizin Ortak Acısı"

"Kerbela Kardeşlerimizin Ortak Acısı"
Anadolu Alevi-Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu, Kerbela hadisesinin hem Ehl-i Sünnet'in hem de Ehl-i Beyt kardeşlerimizin ortak acısı olduğunu söyledi.

Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu, Kerbela hadisesinin hem Ehl-i Sünnet'in hem de Ehl-i Beyt kardeşlerimizin ortak acısı olduğunu söyledi.

Anadolu Alevi Bektaşı Federasyonu tarafından, 'Muharrem Matemi, Kerbela Şehitlerini Anma ve Oruç Açma Programı' düzenlendi. Programa Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ve çok sayıda davetli katıldı. İftar programı, Celal Abbas Bektaşoğlu tarafından okunan lokma duası ile başladı. Ardından Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu bir konuşma yaptı.

Hortoğlu, ne zaman soğuk bir su içilse akıllarına Hz HÜSEYİN'in geldiğini söyledi. "Kerbela hadisesinin hem Ehl-i Sünnet'in hem de Ehl-i Beyt kardeşlerimizin ortak acısıdır" diyen Hortoğlu, Kerbela'da yaşananlar karşısında nerede durulacağının tercihinin yapılması, tarafın belli edilmesi gerektiğini ifade etti. "Kerbela'da kaybeden Yezid mi, Hz. Hüseyin mi?" diye soran Hortoğlu, zahiren Yezid'in kazanmış olabileceğini, ancak gerçekte Allah katında ve insanlıkta kazananın Hz. Hüseyin olduğunu ve Yezid'in kaybettiğini belirtti. Bugün Hz. Hüseyin'i daha çok anlamaya ihtiyaç olduğunu dile getiren Hortoğlu, yapılan cemleri anlattı. Burada aşka gelen canların meydanda semah döndüklerini ifade eden Hortoğlu, maksatın dönmek değil bulmak, hakikat kapısında eriyip yok olmak olduğunu ifade etti.

Alevi Çalıştayı'nı hatırlatan Hortoğlu, cemevlerinin yapımının kolaylaştırılmasını beklediklerini söyledi. Manevi kanaat önderlerinin ekonomik kaygı taşımadan sadece hizmete odaklanan bir anlayışın hayata geçirilmesini isteyen Hortoğlu, bugünün dünyasında bunun zor olmadığını vurguladı.

Türkiye'de son yıllarda önemli gelişmeler olduğunu anlatan Hortoğlu, hakkın teslim edilmesi gerektiğini belirterek yapılması gereken çok iş olduğunu kaydetti. İnanç ve özgürlüklerin genişletildiği bir anayasanın herkesin arzusu olduğuna dikkat çeken Hortoğlu, Cahit Sıtkı Taranca'nın 'Memleket isterim' adlı şiirini okudu. Hortoğlu, Hz Hüseyin'in şehit olduğu bir günde Kerbela orucunda kendileriyle beraber oldukları için herkese teşekkür etti.

Programa TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de birer telgraf gönderdi. Telgrafların okunmasının ardından, mersiyelere geçildi. Okunan mersiyeler sırasında programa katılanlardan bazıları gözyaşlarına boğuldu. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir