21 Ağustos 2026
Altın 7097.36
BIST 14494.61
Dolar 48.0623
Euro 56.1469
Sterlin 65.3595
Ankara 34°C

Keşan'da Günde Ortalama 280 Ton Çöp Toplanıyor

Keşan'da Günde Ortalama 280 Ton Çöp Toplanıyor
Edirne Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler ile Temizlik İşleri Müdür Vekili Ayşegül Arslan Aydın, Keşan'da günde ortalama 280 ton çöp toplandığını ifade etti. Ayşegül Arslan Aydı

Ayşegül Arslan Aydın, açıklamasında, çöplerin çoğunluğunu evsel atıklar ile cürufun (kül) oluşturduğunu dile getirdi. Aydın, "Gün içinde toplanan 280 tonun içinde 200 tonu evsel atıklar ve cüruf oluşturuyor. Plastik, cam, metal ve karton gibi atıklarda günlük ortalama 80 ton civarında çıkıyor. Yaz aylarında günde toplanan ortalama çöp miktarı 160 tona iniyor. Bu atıkların 20 tonu Erikli ve Yayla sahillerinden toplanıyor." dedi.

Ayşegül Arslan Aydın, Keşanlılarda çöp kültürünün olmadığını ifade ederek, şunları söyledi: "İnsanların çöpün bir geri dönüşüm maddesi olduğunun farkında değil. Avrupa'da insanlar çok bilinçli. Geri dönüşüm tesisi kurmuşlar ve hepsini bölümlere ayırmışlar. Belediye olarak yapabileceklerimizi yapmaya çalışıyoruz."

"GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİMİZ OLMALI"

Keşan'da bir geri dönüşüm tesisine ihtiyaç olduğunun altını çizen Aydın, "Keşan'da da mutlaka Edirne'de ki gibi bir geri dönüşüm tesisi olmalı. Ancak tabiî ki bu gibi tesisler büyük maliyet gerektirir. Bilindiği gibi geri dönüşümün sağlanması amacıyla belirli noktalara geri dönüşüm kutuları koyduk. Ancak bu kutulara bile bazı insanlar çöp atmaya devam ediyor. Ayrıca camın geri dönüşümünü sağlayacak firma bulmakta da güçlük çekiyoruz." diye konuştu.

TAB'LA PROTOKOL YENİLENDİ

Ayşegül Arslan Aydın, TAB (Taşınabilir Pil Üretici ve İhtiyaçları Derneği) ile olan protokolün yenilendiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Atık pilleri toplayarak TAB'a göndermeye devam ediyoruz. Bu konuda protokolümüzü yeniledik. Ayrıca işyerlerinden toplanan bitkisel atık yağlarda Ezici Biodizel firması tarafından toplanıyor. Kağıt atıklarında toplanmasına devam ediliyor."

ATIK ELEKTRONİK EŞYALARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANACAK

Elektronik atıkların toplanması için EXITCOM Firması ile 18 Ocak 2010 tarihinde protokol imzaladıklarını kaydeden Aydın, "Elektrikli ve elektronik eşyaların ayrı toplanmasına ve değerlendirilmesine yönelik iş birliği protokolü imzaladık. İmzalanan protokol ile cep telefonu, televizyon ve bilgisayar parçalarının da geri dönüşümünü sağlayacağız. Firma tarafından önümüzdeki günlerde getirilecek 14 m3'lük konteynırı belediyenin kademe binasına koyacağız." dedi.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir