1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kgaö Zirvesi Kırgızistan’da Yapıldı
Kgaö Zirvesi Kırgızistan’da Yapıldı

Kgaö Zirvesi Kırgızistan’da Yapıldı

Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) Devlet Başkanları gayri resmi toplantısı, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te yapıldı.

A+A-

Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) Devlet Başkanları gayri resmi toplantısı, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te yapıldı. Kırgız lider Atambayev’in ev sahipliğinde yapılan KGAÖ toplantısına, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ve Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ve KGAÖ Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja katıldı.

Kırgız Devlet Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ev sahibi Atambayev toplantıda yaptığı konuşmada, başta güvenlik olmak üzere pek çok konuyu görüştüklerini söyledi.

Konuyla ilgili basına açıklamada bulunan KGAÖ Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja ise örgütün askeri yapısının güçlendirilmesi yönünde önemli bir karar alındığını söyledi. Bordyuja, ayrıca Afganistan yönetimine ülkede istikrarın sağlanması yönünde yapılacak yardımların da görüşüldüğünü ifade etti.

KGAÖ Genel Sekreteri, 2014 yılından sonra Afganistan’dan NATO güçlerinin çekilmesiyle doğabilecek tehditlerin en az düzeye indirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade etti.

Bordyuja, liderlerin Rusya-Kazakistan-Kırgızistan-Tacikistan demiryolu hattının inşa edilmesine yönelik konuyu da ele aldıklarını bildirdi. Bu konuda, devlet başkanları ilgili birimlerine talimatta bulunacaklarını ifade etti.

KGAÖ dönem başkanlığını yapan Kırgızistan, bundan önce devlet başkanları yanı sıra savunma ve dışişleri bakanları toplantısına da ev sahipliği yaptı.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından 1992’de ilk olarak Kolektif Güvenlik Antlaşması imzalandı. 2002’de ise kurumsal bir yapıya dönüşen KGAÖ’ye Rusya ile birlikte Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan üye olmuştu. Daha sonra Özbekistan bu örgütteki üyeliğini askıya almıştı.

CİHAN

KGAÖ Zirvesi Kırgızistan’da yapıldı

KGAÖ Zirvesi Kırgızistan’da yapıldı

KGAÖ Zirvesi Kırgızistan’da yapıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.