Altın 5726.368
BIST 10645.12
Dolar 42.2496
Euro 49.1687
Sterlin 55.6193
Ankara 10°C

Kıbrıs Müzakerelerinde, Önümüzdeki Hafta Hareketlenme Bekleniyor

Kıbrıs Müzakerelerinde, Önümüzdeki Hafta Hareketlenme Bekleniyor
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’in Ada’ya gelmesi ve ardından da Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın New York’a gidişiyle, önümüzdeki hafta, Kıbrıs sorununda kısm

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’in Ada’ya gelmesi ve ardından da Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın New York’a gidişiyle, önümüzdeki hafta, Kıbrıs sorununda kısmî bir hareketlenme olması beklendiği haber verildi.

Rum basını, Hristofyas’ın gelecek hafta New York’a gideceğini, Aleksander Downer ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da 'aynı güzergâhta seyahat edeceğini' yazdı.

Aleksander Downer’ın 19 Eylül’de Ada’ya geleceğini belirten gazete, her iki tarafın da temsilciler düzeyinde müzakere edilmek üzere, yeni fikirler sunacağını aktardı. Rum basını, Downer’ın da Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’la ayrı ayrı yapacağı temaslarda yardımcı nitelikli önerlerde bulunmasının beklendiğini kaydetti.

Gazeteler, Rum Yönetimi liderinin, BM Genel Kurul toplantısına katılmak üzere 22 Eylül’de adadan ayrılacağını, bir gece İngiltere’de konakladıktan sonra ertesi gün New York’a varacağını belirtti.

Habere göre Hristofyas’ın şekillendirilmekte olan New York ziyaret programında, BM Genel Kurul çalışmaları haricinde, aralarında Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve Mısır yeni Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin de bulunduğu yabancı yetkililerle ikili temasları da görünüyor. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir