1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kılıç: Olayların Akdeniz Oyunlarını Etkileyeceğini Düşünmüyorum
Kılıç: Olayların Akdeniz Oyunlarını Etkileyeceğini Düşünmüyorum

Kılıç: Olayların Akdeniz Oyunlarını Etkileyeceğini Düşünmüyorum

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, son günlerde Türkiye'de yaşananların olimpiyat vizyonuna, uluslararası organizasyonlardaki güvenilirliğe ve Türk insanının iş yapma, yönetme becerisine gölge indireceği düşüncesinde olmadığını belirtti.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, son günlerde Türkiye'de yaşananların olimpiyat vizyonuna, uluslararası organizasyonlardaki güvenilirliğe ve Türk insanının iş yapma, yönetme becerisine gölge indireceği düşüncesinde olmadığını belirtti.

Bakan Kılıç, 20-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak Akdeniz Oyunları tesislerini incelemek için Mersin'e geldi. Basına kapalı gerçekleşen incelemeler ve toplantı sonrası koordinasyon merkezinde basın toplantısı düzenleyen Kılıç, gelinen noktada tesislerin oyanlara hazır durumda olduğunu söyledi. Tesislerde ufak rötuşlar kaldığını anlatan Kılıç, "Oyunlar köyünde çevre düzenlemesi aşamasına kadar geldik. Bunları da pazar gününe kadar tamamlayacağız. Belediye ile ilgili yollar kaldı. Onların da oyunlara kadar bitirilmesini bekliyoruz." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın pazar günü Mersin'e gelerek tesislerle ilgili toplu açılış gerçekleştireceği bilgisini veren Kılıç, "Mersin'de büyük bir sınav veriyoruz. Sadece bakanlık olarak biz değil Mersin'in yerel makamları bu sınavın ortakları. 17. Akdeniz Oyunlarına hep birlikte hazırlanıyoruz. Mersin'den gördüğümüz destek için teşekkür ederim." ifadesini kullandı.
Bir gazetecinin son günlerde yaşanan olayların Akdeniz Oyunlarını etkileyip etkilemeyeceği sorusuna Kılıç, "Başka Türkiye yok. Bu ülke bizim. Bu ülkede yaşayan 76 milyon yüreğin her biri bizim kardeşimiz, yurttaşımız, dert ortağımız, çözüm ortağımız. Bizi bir birimizden daha çok seven birinin olduğunu zannetmiyorum. Dünya görüşümüz, hayata bakış açımız ne olursa olsun bu gibi zamanlarda bir birimize kenetlenmenin ön plana çıkması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Nefretten değil sevgiden, öfkeden değil uzlaşmadan yana tavır alınması gerektiğini kaydeden Kılıç, "Bu gün kinden değil kucaklaşmadan yana tercihimizi yapmalıyız. Türkiye bizim, devlet, vatan, bayrak, millet hepsi bizim. Bu ülkede var olan bütün değerler bu ülke insanının mutluluğu için var oldukça anlam kazanacaktır." dedi.

Tüm kesimleri itidal ve sükunete davet eden Kılıç, "Eğer bir imaj bozulursa bu imaj topyekun tüm Türkiye'nin imajı olacaktır. Topyekun Türk milletinin imajı olacaktır. Topyekun bizim insanlarımızın imajı olacaktır. Anlatılmak istenen bir şey varsa zaten bu güne kadar anlatıldığını düşünmek lazım. Söylenilmek istenen bir şey varsa zaten bugüne kadar söylenildiğini düşünmek lazım." diye konuştu.

Bu raddeye gelmesini hiç kimsenin arzu etmediğine dikkat çeken Kılıç, şöyle devam etti: "Çünkü Türkiye bölgesel, siyasal, ekonomik istikrarı ile her sektördeki sıra dışı kalkınma atılımları ile adından gururla söz ettiren bir ülke. Son haftalarda Türkiye Kredi Derecelendirme Kuruluşları tarafından notu yükseltilen bir ülke. Bu ülke hepimizin. AK Partilinin de, CHP'linin de MHP'linin de BDP'linin de ülkesi. Dolayısıyla bunun dışında bir arayış içinde olunmaması lazım. Biz gece gündüz büyük bir gayretle milletimize hizmet etmenin mücadelesini veriyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bütün kadrolarımız 10 yıllık deneyimiyle milletimize yönelik hizmetlerin kalitesini artırmanın mücadelesi içindeyiz. Demokrasinin hukuk ve özgürlüklerin standartlarını yükseltelim, dünyadaki Türkiye algısının daha da yüksek bir noktaya çekebilelim diye büyük bir gayret içindeyiz."

Kılıç bu mücadelenin sadece iktidar mensuplarının vermesi değil iktidarı ile muhalefeti ile topyekun milletin vermesi gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti: "O takdirde başarılar daha büyük olacak. O takdirde sevinçler paylaşılacak ve paylaşıldıkta artacak diye düşünüyorum. Türkiye demokratik bir ülkedir. Demokratik ve laik bir ülkedir. Türkiye hukukun üstünlüğüne inanan, özgürlüklere inanan bireyin kendini ifade etme hakkının varlığına inanan bir ülkedir. Bu yönüyle Türkiye rüştünü ispat etmiştir. Vizyonunu da gerektiği gibi sergilemiştir. Dolayısıyla ben son günlerde Türkiye'de yaşananların Olimpiyat vizyonumuza uluslararası organizasyonlarda güvenilirliğimize ve Türk insanının iş yapma yönetme becerisine bir gölge indireceği düşüncesinde değilim. Eğer böyle bir düşüncesi olanlar varsa bu düşünceyi hızla terk etmeleri lazım. Çünkü bu olaylar geçer, yaşananlar geride kalır. Ama bu yaşananlar nedeniyle Türkiye büyük hedeflerini kaybedecek olursa Türk insanı büyük hayallerinden uzaklaşacak olursa o kaybettiğimiz hedefler yitirdiğimiz hayaller yıkılan beklentiler kolayca telafi edilemez. Bugün yaşananların hızla geride kalması lazım. Herkesin bir birini sevgiyle empati ile anlamaya gayret göstermesi lazım. Türkiye'nin önündeki büyük hedeflere aynı ruhla heyecanla ulaşması lazım."

MAÇLAR YENİ SOZONDA GÜNDÜZ OYNANABİLİR
Kılıç maçların gündüz yapılması yönündeki açıklamaları nedeniyle ise spor kamuoyundan çok büyük bir destek aldıklarını söyledi. Tepkilerin olumlu olduğunu dile getiren Kılıç, "Bu destek profili devam ettiği takdirde yeni sezona bu işi yetiştirebiliriz diye umuyorum. Ayrıca kameralı güvenlik elektronik bilet uygulamasının da yeni sezona yetiştirilmesi yönünde bizim arzumuz var. TFF'ye teşekkür ederim. TFF'nin kameralı güvenlik ve elektronik bilet ile ilgili büyük istekleri var. Ciddi bir atak var bu atağı destekliyoruz." şeklinde konuştu.

MİLLİ TAKIMA ZAMAN TANIMAK LAZIM
Kılıç, Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın değiştirilip değiştirilmeyeceği yönündeki soruya ise "Milli Takımın antrenörünü ne atama, nede görevden almak yetkim var. Ama futbolda başarıyı milli takımlar düzeyinde henüz yakalayamadığımız bir realite, bunu kabul ediyorum. Zaman tanımak lazım. U-20 Dünya Şampiyonası var önümüzde. Akdeniz Oyunlarındaki futbol müsabakaları var. Burada alt yapıdan gelen insan kaynaklarımızın performansını da göreceğiz. Burada Abdullah Avcı'nın performansı ile alakalı ifade edilenlerin yanında temel sorun bana göre alt yapı ile ilgili Türk futbolunda bugün gereken önemin verilemeyişidir. Türk futbolunda alt yapıya gerek önem verildiği takdirde gereken başarının yakalanacağını düşünüyorum." cevabını verdi.
CİHAN

Kılıç: Olayların Akdeniz Oyunlarını etkileyeceğini düşünmüyorum

Kılıç: Olayların Akdeniz Oyunlarını etkileyeceğini düşünmüyorum

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.