1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu konuşuyor...
Kılıçdaroğlu konuşuyor...

Kılıçdaroğlu konuşuyor...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor...

A+A-

"Bu sabah Nazmiye Demirel'in vefat ettiğini öğrendim. Allah rahmet eylesin diyorum. Saygın konumunu her zaman korudu. Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Dün Burdur'da esnafı gezdik, emin olun her tarafta şikayet var. Çiftçiyi dinliyorsunuz, biz bittik diyor, süt üretici mahfolduk diyor. Küçük sanayi sitesindeki sanayici burayı yarı açık cezaevine döndürdüler diyor. CHP'li bir belediye başkanı seçersiniz görürsünüz halka hizmet nasıl veriliyor dedim.

Siyasetin görevi halkın sorunu çözmektir. Biz siyaseti yandaşlara ihale verelim diye, biz siyaseti 7 göbek akrabamız köşeyi dönsün diye yapmıyoruz, biz siyaseti bu halk için yapıyoruz.

Kimin ne sorunu varsa çözümü bellidir, adresi de bellidir. Yeri CHP'dir. Biz mazlumların partisiyiz. Kimse unutmasın bunu.

Sayın Başbakan en nihayet vizeyi aldı ve Türkiye'ye dönüp Reyhanlı'ya gitti. Haberleri izlerken ürpermedim desem yalan söylemiş olurum. Başbakan düşman ülkesine gidiyor gibi önlem almış. Yahu Reyhanlı'ya gidiyorsun sen.

Reyhanlı'ya gidiyor, dinleyici dışardan, polis dışardan. Ne oluyor Reyhanlı'da. Benim gibi gidip vatandaşa merhaba diyemiyorsun. Sen Başbakan mısın. Kusura bakmayın ama 5 askeri helikopterle Türkiye'de bir ilçeye Başbakan gidiyorsa onun Başbakanlığı tartışılır artık.

Amerika'da beyzbol sopasını yedikten sonra dünyası değişti. Ne yapacağını bilmiyor. Kime saldıracağını bilmiyor. Hiç endişelenme Recep Tayyip Erdoğan, sonuna kadar sana tüm bunların hesabını soracağım. Siz hiç şöyle iktidar duydunuz mu? Askerlerin başına çuval geçirilir adamdan tık yok. Sen hangi ülkenin Başbakan'ısın!

Uludere'de 34 yurttaşımız katledilir, sorumlusu yok. Ben ne söylemiştim, senin izlediğin dış politika nedeniyle sen Ortadoğu'nun şamaroğlanına döndün. Suriye konusunda defalarca uyardım. Dealarca ikaz ettim. Yanlış politika güdüyorsun dedim. Bizler binlerce yıldır yönümüzü Batı'ya çevirmişiz dedim. Ortadoğu'nun bataklığına girme dedik.

Sen bilmiyorsun dedi, ben bilirim bu işleri dedi. Neden? Kendisi ülkeyi yönetmiyor ki. Seni yönetiyorlar. Zaten sorunumuz da o. Sen kullanıldığını farkına varmadın mı?

Mavi Marmara... Yanlış yapıyorsun dedik. 9 yurttaşımız şehit oldu. Efelendi. Ne oldu? Hiç bir şey olmadı. Para vereceğim, sesinizi kesin dedi. Herşeyi para bunların. Mümkün olsa kefenlerine cep yaptıracaklar bizi mezara öyle gömün diyecekler.

Ben şimdi merak ediyorum. MİT kime bağlı_ Devlete bir organ var ki tüm hükümetler boyunca doğrudan Başbakan'a bağlıdır. O da MİT'tir. MİT Nisan ayından beri bomba yüklü 3 aracı takip ediyor mu etmiyor mu? Kaçma bir tarafa bu soruya yanıt ver Recep Tayyip Erdoğan?

MİT en son yetkilileri ne zaman uyardı? 9.5.2013... Ben söylüyorum. Tarihini de söylüyorum. Sana altından kalkmayacağın sorular soruyorum. O 52 kişinin katili sensin dediğim zaman bil ki benim bildiğim bir şeyler var. Bu MİT bi bakkala bağlı değil, doğrudan sana bağlı.

52 kişinin sorumlusu demokrasilerde siyasi otoritedir. Sorumlu sensin, adam gibi adamsan bir nebze olsun ahlak değerin varsa o koltukta oturmaz istifa edersin."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.