1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu, Taksim'e Gitmek İçin İstanbul'a Geliyor
Kılıçdaroğlu, Taksime Gitmek İçin İstanbula Geliyor

Kılıçdaroğlu, Taksim'e Gitmek İçin İstanbul'a Geliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı'nda başlayan olaylarda kalabalıkların özgürlük ve demokrasi istediklerini, kendisinin de bunun için İstanbul'a gittiğini söyledi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı'nda başlayan olaylarda kalabalıkların özgürlük ve demokrasi istediklerini, kendisinin de bunun için İstanbul'a gittiğini söyledi. Ankara'dan ayrılmadan önce havaalanında gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan'ın gücü yetmez bana. İktidar oldum her şeyi yapacağım anlamına gelmez bu. Onun iktidarı kendi cürmü kadardır." dedi. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da Taksim'e gideceği de öğrenildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere açıklamasında yaşananları "Türkiye'nin bir diktatör tarafından yönetildiğini söylemiştim. Bir grup toplantısını da diktatör tanımı üzerine yapmıştım. Geçen her gün bu tanımımızı ve görüşümüzü doğruluyor. İstanbul'a sahip çıkanlara biber gazıyla tomayla panzerle silahla üzerine gidiyorsunuz. Hangi demokrasi de var bu?" şeklinde değerlendirdi.

Konu hakkında medyanın tutumunu da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Buradan medyaya da özellikle televizyon kanallarına seslenmek istiyorum. Halkın tepkilerini neden televizyon kanalları göstermiyor. Birileri acaba yöneticilere telefon mu etti tekrar? Nasıl bir medyadır bu. Amerika'dan bile bizim medyaya eleştiri geliyor. Akıl var, mantık var. Halkın sesine kulak tıkayan bir medya olabilir mi? Vatandaş isyan ediyor. Ağacına sahip çıkıyor. 76 yaşındaki bir kadının haykırışını acaba neden medya görmezden geliyor. 10 binler itiraz ediyor. Diktatöre itiraz ediyorlar. Baskıya itiraz ediyorlar. Özgürlük istiyorlar, demokrasi istiyorlar. Ben de bunun için zaten İstanbul'a gidiyorum. Özgürlük ve demokrasi için. Recep Tayyip Erdoğan'ın gücü yetmez bana. İktidar oldum herşeyi yapacağım anlamına gelmez bu. Onun iktidarlığı kendi cürmü kadardır." şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin yurt dışından da tepkiler olduğunu hatırlatması üzerine de Kılıçdaroğlu, "Gayet doğal. Buradaki baskıyı onlar da hissediyorlar. Buradaki polis terörünü onlar da hissediyorlar. Türkiye'de siz polis devleti olduğunu yeni mi fark ediyorsunuz? Recep Tayyip Erdoğan ne dersem o gerçekleşir diyor. Bunun adı 1940'lı yıllarda Hitler'e doğruydu. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan'a doğru. Erdoğan bir şey söyler her şey gerçekleşir. Erdoğan birşey söyler AKP milletvekilleri kanun teklifini verir. 1940'ların Almanya'sını 2013'lerin Türkiye'sinde yaşamak istemiyoruz. Biz demokrasi ve özgürlük istiyoruz kendi ülkemizde. Recep Tayyip Erdoğan'ın özgürlükleri ve demokrasiyi kesmeye gücü yetmez." dedi.

Öte yandan parti yetkilileri, CHP Genel Başkanı'nın İstanbul'da Taksim'e de gideceği bilgisini verdi.
CİHAN

Kılıçdaroğlu, Taksim'e gitmek için İstanbul'a geliyor

Kılıçdaroğlu, Taksim'e gitmek için İstanbul'a geliyor

Kılıçdaroğlu, Taksim'e gitmek için İstanbul'a geliyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.