1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMALAR
KILIÇDAROĞLUNDAN AÇIKLAMALAR

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMALAR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

'Devran döner kesinlikle merak etmeyin. Oradaki gençler doğaya sahip çıkmak istiyorlar. Tek istekleri bu. 76 yaşında bir kadın, başı örtülü.Tek isteğim oturacağı bir ağacın olması.Bu kişilerin ellerinde silah mı var, bomba mı var. Kitap var, su var. Çadır kurmuş yatıyorlar.29 Mayıs'ı 30'a bağlayan gece sabaha karşı polislerle saldırıyorlar. Siz düşman ülkesine mi giriyorsunuz. Bizim çocuklarımız onlar.Bu toplumun bir vicdanı var, haksızlığa tahammül edemez. Bir tek ağaç bile olsa ona sahip çıkar.Toplumun vicdanı kanıyor ve Taksim'e akıyor.

"BU KUŞAĞI ÇOK İYİ OKUMAK ZORUNDAYIZ!"

Demokrasiyle yönetilen ülkelerde hükümete tepki göstermek vardır. Bu çok olağandır. İşi olağanüstü noktaya taşıyan hükümetin yaptığıdır. Bundan sonra dalga dalga yayıldı.Bende gittim Taksim'e. Hayatımda hiç zaman bu kadar genci birarada görmedim.Yüzlerce miting yaptık, hiç bir partinin bu kadar genci birarada görmedim. Tüm gençler özgürlük ve demekrası istiyor. Her partiden, her inançtan, er kimlikten gençler, insanlar vardı. Bu tabloyu her partinin görmesi, doğru okuması lazım. Biz de CHP olarak gereken dersi çıkarmalıyız. Onlar yeni bir kuşak.

"O ÇOCUKLARIN GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM"

Anlamak zorunda olduğumuz bizim çocuklarımız onlar.Onların ayrı beklentileri var. Bu beklentileri karşılayacak siyaset üretmemiz lazım. Bu eylemleri CHP'lilerin yaptığının söylemek dar kafalıların yaptığı iştir. O gençlerin tamamının gözlerinden öpüyorum. Karıncayı bile incitmemişler. Ertesi gün çöp torbalarıyla çevreyi toplayan bu çocukların alnından öpmez miyim.

KUTUPLAŞMA UYARISI

Başbakan görevinin bilincinde olmalı. Sorumluluğunun bilincinde olmalı. Temel görevi toplumun huzurunu sağlamak olmalı. Aksi üslup kutuplaşmaya neden olur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.