17 Aralık 2025
Altın 5924.349
BIST 11348.83
Dolar 42.6968
Euro 50.168
Sterlin 57.2717
Ankara -1°C

Kimse Yok Mu Derneği Gönüllüleri, Patnos'ta Gönülleri Fethetti

Kimse Yok Mu Derneği Gönüllüleri, Patnos'ta Gönülleri Fethetti
İstanbul ve Trabzon'dan Ağrı'nın Patnos ilçesine gelen Kimse Yok Mu gönüllüleri, kapı kapı dolaşarak, ihtiyaç sahiplerini bayram sevincine ortak etti.

İstanbul ve Trabzon'dan Ağrı'nın Patnos ilçesine gelen Kimse Yok Mu gönüllüleri, kapı kapı dolaşarak, ihtiyaç sahiplerini bayram sevincine ortak etti.

Kurban Bayramı, Türkiye'nin dört bir tarafında coşkuyla yaşanıyor. Bayramlaşma ve hediyeleşme geleneğini sürdüren gönüllü işadamları bayramda da dostluk ve kardeşlik bağlarını pekiştirerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kimse Yok Mu Derneği de yurdun çeşitli yerlerinde düzenlediği kurban organizasyonları ve yardım faaliyetleri ile bu bağların daha da güçlenmesine vesile oluyor. Yoksullar ile ihtiyaç sahiplerini unutmayan Kimse Yok Mu gönüllüleri, Doğu ve Güneydoğu'ya akın etti. Binlerce gönüllü, bir merhamet ve yardım eline dönüşerek kapı kapı dolaştı, ziyaret ettiği evlere bayram sevincini taşıdı.

Patnos'ta, gidilmedik yer bırakmayan gönüllüler, ekipler halinde, kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması adına yoğun çaba gösterdi. Titizlikle yürütülen yardım faaliyetleri, kardeşlik köprülerinin yeniden güçlenmesini sağlayarak Kurban Bayramı sevincine yoksul, yetim, yaşlı herkesi ortak etti. Kurban eti dağıtımına, Patnos'ta çok sayıda hayırsever vatandaş ve bayramını memleketinde değil, Patnoslu vatandaşlarla geçirmek isteyen fedakâr öğretmenler de katıldı.

        KAYMAKAM YILMAZ, MİLLETVEKİLİ ÇELEBİ KURBAN ETİ DAĞITTI

Patnos Kaymakamı Üzeyir Yılmaz, Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri ile birlikte Patnos'un mahallelerinde evleri ziyaret edip, ailelere kurban eti dağıttı. Vatandaşlar tarafından sevgiyle karşılanan Yılmaz, çocukları da unutmayarak çeşitli hediyeler verdi.

Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerine de teşekkür eden Yılmaz, "İnsanlarla beraber kaynaşma ve dayanışma ile insanların birbirlerini biraz daha tanıması, hem hasbihal etmesi, insanlar arası diyalogun temini hususunda yapılması gereken güzellikler adına, bu bayramı Patnos'ta geçirmek için gelen Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, bütün dünyaya örnek bir davranış sergiledi. Bugün İstanbul ile Trabzon'dan Patnos'a gelen Kimse Yok Mu gönüllüleri, kendi ailelerinin yanında olabilirlerdi ama sevdiklerini geride bırakıp, insanlarla beraber kaynaşma ve dayanışma ile insanların birbirlerini biraz daha tanıması adına burada bulunuyorlar. Kendilerine, Patnos adına 'hoş geldiniz' diyorum. Allah sizden razı olsun." diye konuştu.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi de Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri ile birlikte et dağıtanlar arasındaydı. Çelebi, bayram gününde Patnos'a gelen hayırseverlere teşekkür etti.

        BAYRAMI, AİLELERİ İLE DEĞİL, DOĞUDAKİ KARDEŞLERİYLE GEÇİRDİLER

Patnos Genç İşadamları Derneği (PAGİAD) Başkanı Mustafa Açık da bayramı aileleri ile geçirebilecekleri bir gün varken, Kimse Yok Mu gönüllülerinin, gelip Doğu Anadolu'da yaşayan kardeşleriyle bayram geçirmelerinin çok manidar olduğuna dikkat çekti.

Patnos'un misafirleriyle adeta bir panayır alanına döndüğüne dikkat çeken Açık, "Çok güzel ve çok tatlı bir duygu yaşıyoruz. Minnettarız bu ağabeylere. Allah kendilerinden razı olsun. Barış köprülerini yıllarca bu ağabeylerimiz kurdu, şimdi üzerinden geçişleri sağlıyorlar. Bu geçişler sonucu çok ciddi bir barış havası esti. Bu konuda sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum." diye konuştu.

İstanbul ve Trabzon'dan gelen Kimse Yok Mu gönüllüleri ise Patnos halkı tarafından çok güzel bir şekilde karşılandığını, sözlerle ifade edilemeyecek bir duyguyu yaşadıklarını; yoksul insanları bir nebze bile olsa sevindirebilmenin hazzının çok anlamlı olduğunu kaydetti.


CİHAN

Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, Patnos'ta gönülleri fethetti

Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, Patnos'ta gönülleri fethetti

Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, Patnos'ta gönülleri fethetti

Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, Patnos'ta gönülleri fethetti

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir