22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9624
Euro 56.0617
Sterlin 65.4412
Ankara 22°C

Kimse Yok Mu Gönüllüleri, Kurban Etlerini Dağıtmak İçin Dünyaya Dağıldı

Kimse Yok Mu Gönüllüleri, Kurban Etlerini Dağıtmak İçin Dünyaya Dağıldı
Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Bursa gönüllülerinden 250 kişi, hayırseverlerin bağışladığı kurbanları yerlerine ulaştırmak için ülkenin ve dünyanın dört bir yanına dağıldı. Kimse Yok Mu Dayanışma ve Y

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi gönüllüleri her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da yollara düştü. Gönüllüler, geçen yıllarda yurt içinde Güneydoğu illerine yurt dışında ise birçok ülkeye giderek, buralarda Kurban Bayramı'nda kurban kesip etlerini dağıtmıştı. Kimse Yok Mu gönüllüleri bu bayramda da Diyarbakır, Bitlis, Siirt ve Mardin gibi iller yanı sıra Kırgızistan, Bosna Hersek, Etiyopya ve Arnavutluk gibi birçok ülkede kurban kesip etlerini dağıtacak.

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi tarafından Yıldırım Kültür Merkezi'nde düzenlenen uğurlama töreninde duygu ve gurur bir arada yaşandı. Gönüllü ve ailelerine verilen uğurlama yemeğinde konuşan Kimse Yok Mu Bursa Şube Müdürü Sadullah Hizan, her sene git gide katlanan bu hayır kervanında gönüllülerin yarış içindeymişçesine yine yollara düştüklerini belirtti. 250 kişi dualarla yolcu edildi.

Gidilen yerlerde kurulacak kurban kesim merkezlerinde hayırseverler tarafından bağışlanan kurbanlar, isimleri okunarak kesilip, daha önceden tespit edilmiş yardıma muhtaç ailelere dağıtılacak. Kurban etlerinin dağıtımından sonra bayramlaşmalara da katılacak gönüllüler daha sonra evlerine dönecek. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir