1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kimse Yok Mu’yla Nura Nur Doğdu
Kimse Yok Mu’yla Nura Nur Doğdu

Kimse Yok Mu’yla Nura Nur Doğdu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Kimse Yok Mu Şırnak Şubesi, sosyal incelemelerini yaparken sürpriz bir gelişmeyle karşılaştı.

A+A-

Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Kimse Yok Mu Şırnak Şubesi, sosyal incelemelerini yaparken sürpriz bir gelişmeyle karşılaştı. Nur Mahallesi’nde başvuru yapan ailelerin sosyal incelemelerini yaparken bir evin hanımı doğum yaptı.

    Kısa süre önce Şırnak’ın Cizre ilçesinde açılan Kimse Yok Mu Şırnak Şubesi, faaliyetlerine hızla devam ediyor. Bir yandan fakirin elinden tutarak ailelerin ihtiyaçlarını gideren Kimse Yok Mu Derneği, diğer yandan da derneğe başvuruda bulunan vatandaşların sosyal incelemelerini yapıyor.
    
    Kavurucu sıcakta mahalle mahalle, sokak sokak ve ev ev dolaşan Kimse Yok Mu Derneği bir ilke daha imza attı. Cizre’nin Nur Mahallesi Un fabrikası sokakta sosyal incelemelerini yapan Kimse Yok Mu Şırnak Şubesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Mehmet Zeki Ercevabini, bir evin kapısını çalarken sürpriz bir gelişmeyle karşılaştı. Evin kapısını çaldıktan sonra kapıyı küçük bir kız çocuğu kapıyı açtı. Küçük kız, gelenlere kimsiniz, niçin geldiniz sorusu üzerine dernek yetkilileri Kimse Yok Mu Derneği’nden geldiklerini ifade etti. Tam o esnada evin içerisinde bir bayanın çığlık sesi geldi. Bunu merak eden dernek yetkilileri durumu kıza sorunca kız da içeri gidip sorduktan sonra gelip 'annem doğum yapıyor' dedi.

    Sürpriz olayı yaşayan Kimse Yok Mu Derneği Şırnak Şubesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Mehmet Zeki Ercevabini, “Ekibimizle birlikte Nur Mahallesi’nde daha önce bize yardım için başvuruda bulunan ailelerimizin maddi durumlarını tespit etmek için sosyal incelemeye çıktık. Sabah erken saatlerinde mahalleye girdik ve çalışmalarımıza başladık. Ev ev dolaşırken bir ailemizin kapısını çaldık. Kapıyı ailenin küçük kızı açtı. Küçük kız kim olduğumuzu sordu bizde Kimse Yok Mu Derneği’nden geldiğimizi söyledik. Tam o esnada evin içinden bir bayanın çığlık sesleri geldi. Bizde merak edip sorduk. Küçük kız içeri bakıp geldi ve bize, 'Benim annem doğum yapıyor. Allah sizden razı olsun. Siz gelir gelmez benim annemin sancısı tuttu. Sizin ayağınız bize uğurlu geldi' dedikten sonra bizde onların komşularına haber verdik. Komşuları geldi kadının yanına gitti. Biz bundan şunu anladık Allah’a şükür bizim ayağımız aileye uğurlu geldi. Allah analı, babalı büyütsün. Allah uzun ömürler versin. Böyle sürpriz bir gelişmeyle karşılaşmamız bizi çok sevindirdi ve çok mutlu etti.” diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.