21 Ağustos 2026
Altın 7097.36
BIST 14494.61
Dolar 48.0623
Euro 56.1469
Sterlin 65.3595
Ankara 34°C

Kınalı Kuzular Halaylarla Askere Uğurlandı

Kınalı Kuzular Halaylarla Askere Uğurlandı
Mardin'de 1991/1 tertip asker adayları, davul zurna eşliğinde halaylarla acemi birliklerine uğurlandı. Mardin Yenişehir semtinde düzenlenen asker uğurlama töreni renkli görüntülere sahne oldu. Askere uğurl

Askere uğurlanan 1991/1 tertip asker adaylarının birliklerine bayram havasında uğurlandı. Meraklı bakışlar arasında asker adaylarının akrabaları ve yakınları davul zurna eşliğinde otobüs firmalarının önünde, saatlerce halay çekti. Kalabalık nedeniyle trafik akışında sık sık sorun yaşanırken "En büyük asker bizim asker", "Şehitler Ölmez, Vatan bölünmez" sloganlarıyla uğurlanan asker adayları otobüse binerken duygulu anlar yaşadı.

Askere uğurlanan Mehmet Görgür, acemiliğini Manisa'da yapacağını belirterek darbe yapmak için değil vatanı savunmak için askere gideceğini söyledi. Oğlunun eline kına yıkarak askere uğurlayan Necmiye Atasever, "Askerlerimiz, her askerin hissettiği gibi vatanını canıyla ve kanıyla korumaya hazır. Yüzyıllardan beri memleketimizde güzel bir gelenek olan oğlumun eline kına yakarak kınalı kuzumu askere gönderdim." dedi. Askere eline kına yakılarak uğurlanan Onur Atasever, acemiliğini Bursa'da yapacağını belirterek, askere gittiği bugünün kendisi için en gururlu gün olduğunu söyledi.

Asker uğurlama törenlerinin insanların milli duygularını kabarttığını dile getiren ve oğlu Eyüp Gökmen'i askere uğurlayan anne Hayriye Gökmen, "Asker uğurlama törenleri kendimize has güzelliklerdir. Özellikle birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde asker uğurlama görüntüleri göğsümüzü kabartmaktadır. Bir yanda sevinç bir yanda gözyaşı, aslan gibi oğlumuz onları uğurluyoruz." ifadelerini kullandı.

Asker adayları son kez yakınlarıyla vedalaştığı anlarda yakınları gözyaşlarına boğuldu. Asker uğurlama törenini izlemeye gelen aileler duygulu anlar yaşarken, dualarla gönderilen çiçeği burnundaki Mehmetçikler, asker olmanın gururuyla yola çıktı. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir