05 Temmuz 2026
Altın 6276.79
BIST 14417.91
Dolar 46.7615
Euro 53.5116
Sterlin 62.1935
Ankara 25°C

Kırıkkale'de FETÖ/PDY davası

Kırıkkale'de FETÖ/PDY davası
9'u tutuklu 16 sanığın yargılandığı davada tutuksuz yargılanan 4 sanık tutuklandı.

Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 9'u tutuklu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar Dursun S, Adem Ö, Orhan M, Battal T, Fatih M.D, Osman Ç.Ç, Fatih A, Tahsin Y. ile Tevfik D. ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, "FETÖ/PDY'ye üye olmak ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmak" suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri alındı.

Tutuklu sanıklardan Osman Ç.Ç, savunmasında, FETÖ'ye bir bilgi ve belge vermediğini, bununla ilgili bir tanık beyanının ve delilin olmadığını iddia ederek bu iddialarda bulunanlarla yüzleşmek istediğini söyledi.

Tutuklu sanıklardan Dursun S. ise suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini talep etti.

Sanık avukatlarının savunmaları ve Cumhuriyet Savcısının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve tutuksuz sanıklardan Serkan S, Aydın K, Abdullah B. ile Ekrem A'nın tutuklanmasına karar vererek duruşmayı 12 Ekim'e erteledi.

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir