1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kırıkkale'de 'Taksim Gezi Parkı' Protestosu
Kırıkkalede Taksim Gezi Parkı Protestosu

Kırıkkale'de 'Taksim Gezi Parkı' Protestosu

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup üniversite öğrencisi, İstanbul Taksim Gezi Parkı'ndaki polis müdahalesini protesto etti.

A+A-

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup üniversite öğrencisi, İstanbul Taksim Gezi Parkı'ndaki polis müdahalesini protesto etti.

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan üniversite öğrencileri, Taksim Gezi Parkı'ndaki polis müdahalesini protesto etti. Eyleme katılan Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin ile CHP İl Başkanı Ziya Kavlak arasında çıkan arbedeye ise öğrenciler ve polis engel oldu. Topluluk, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan hukuk fakültesi öğrencisi Ahmet Özen, "Burada toplanma amacımız bir insanlık dramına dikkat çekmek ve tepkimizi Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri olarak ortaya koymaktır." dedi. Taksim'de yaşanan olaylarda polisin tutumunun halkın sabrını taşırdığını belirten Özer, "İstanbul'un merkezinde neredeyse son yeşil alan olan Taksim Gezi Parkı'nı da tüm İstanbul gibi bir beton yığınına dönüştürülmek istenmesini kınıyoruz. Dünyanın en gözde kenti olan İstanbul'un doğal ve kültürel miras alanları bir bir yok olup gitmektedir. Vatandaşlarımızın tek derdi anayasal haklarını kullanmaktı." diye konuştu.

Öte yandan, protesto eylemine katılan Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin ile CHP İl Başkanı Ziya Kavlak arasında çıkan arbedeye ise öğrenciler ve polis engel oldu. CİHAN

Kırıkkale'de 'Taksim Gezi Parkı' protestosu

Kırıkkale'de 'Taksim Gezi Parkı' protestosu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.