1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kırılmaz: Çevreyi Kirleten En Büyük Etken 'İnsan'
Kırılmaz: Çevreyi Kirleten En Büyük Etken İnsan

Kırılmaz: Çevreyi Kirleten En Büyük Etken 'İnsan'

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, insanın doğayı kirleten ve ekolojik dengeyi bozan en büyük etken olduğunu söyledi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, insanın doğayı kirleten ve ekolojik dengeyi bozan en büyük etken olduğunu söyledi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü Baraj İçi Sosyal Tesislerinde ‘Çevre’ konulu konferans düzenlendi.

Konferansta konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kırılmaz, daha sağlıklı, daha temiz bir dünya için, çevre sorunları ile baş edebilme konusunda herkesin gereken özveriyi göstermesi gerektiğini söyledi.

Çevreyi korumanın kamu idarelerinin görevi olduğu kadar bireysel bir olduğunu vurgulayan Kırılmaz, “Çevre sorunları ile baş edebilmek ve en aza indirgemek için öncelikle herkesin çevre bilincine sahip olması gerekir. Son yıllarda insanlığın geleceğini yakından ilgilendiren ve evrensel bir tehlike oluşturan, çarpık kentleşme, sağlıksız sanayileşme, beslenme ve enerji konusunda yaşanan problemler, azalan doğal kaynakların ve tükenen canlı türleri, artan kirlilik ve iklim değişikliklerinin neden olduğu, global çevre kirliliği, çağımızın önde gelen sorunlarındandır.” dedi.

TEMİZ ÇEVREDE YAŞAMAM HAKKI KORUNMALI
İnsanın doğayı kirleten ve ekolojik dengeyi bozan en büyük etken olduğunu da ifade eden Kırılmaz şunları söyledi: ”Doğa kendini temizleme özelliğine sahiptir. İnsanların doğaya verdiği büyük zararlar ve aşırı kirlenmeler sonucunda doğa bu kirlenmeyle baş edememektedir. Sanayi, petrol, evsel ve endüstriyel atıklar, yakıtlardan dolayı meydana gelen gazlar, plastik ürünler, spreyler, çöpler çevre kirliliğinin başlıca sebeplerindendir. Bunun için sürdürülebilir kalkınma içinde olmamız gerekmektedir. Gelecek kuşakların doğal ve temiz bir çevrede yaşama hakkı korunmalı. Gelecekteki ihtiyaçlarını karşılayabilme imkanını sağlama ve günümüz kuşaklarının da ihtiyaçlarını giderebilecek bir kalkınma içinde olmamız gerekmektedir.”


ÇEVRE BİLİNCİ HER ALANDA GELİŞMELİ

Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan ise çevre bilincinin oluşturulması ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Çevre bilincinin her alanda gelişmesi gerektiğini vurgulayan Özkan, “Anız yangınlarıyla ilgili bu yıl atağa kalkarak, tüm öğrencilerimizle birlikte bir yürüyüş yaparak dikkat çektik. Okullarda bu konularda konferanslar veriliyor. Anız yakılarak doğanın tahrip edildiğinin artık her kes farkında. Çocuklarımız bu bilinç ile yetişiyor. Ayrıca ekmek israfıyla ilgili de çok önemli çalışmalar var. Bizler soylu bir dinin mensuplarıyız, bizim özümüzde temizlik var.” dedi.

Konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi Mühendis Mimar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük katılımcılara çevre konusunda bir sunum yaptı.
                                    
CİHAN

Kırılmaz: Çevreyi kirleten en büyük etken 'insan'

Kırılmaz: Çevreyi kirleten en büyük etken 'insan'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.