1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kırım'da referandum başladı!
Kırımda referandum başladı!

Kırım'da referandum başladı!

Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasıyla ilgili referandum sabahın erken saatlerinde başladı.

A+A-

Kırım Parlamentosu'nun Rusya'ya bağlanması kararının oylandığı referandum için Kırım halkı oy kullanmaya başladı. Başkent Simferopol'de sabah saat 08.00'de başlayan referandumda, sandık görevlilerinin yanı sıra gözlemciler de hazır bulundu. Oy verme işlemi saat 20.00'ye kadar devam edecek. Kesin sonuçların ise 17 Mart Pazartesi sabah saatlerinden itibaren açıklanması bekleniyor.

TATARLAR REFERANDUMU BOYKOT EDİYOR..

Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen referandum, Kırım Tatarları tarafından boykot ediliyor.

Kırım'da sabah yerel saatle 08.00'de başlayan oy kullanma işleminde, şu ana kadar neredeyse Tatarlardan hiç kimse sandığa gitmedi. Başkent Akmescit'te ağırlıklı olarak Tatarların yaşadığı Çistinkaya mahallesindeki okulda kurulan sandıklarda, sadece bölgede yaşayan Ruslar ve Ukraynalılar oy kullandı.

AA muhabirine açıklama yapan, Çistinkaya okulu sandık başkanı Ala Federova, bölgede yaşayan Tatarlardan şu ana kadar sadece birkaç kişinin oy vermeye geldiğini söyledi. Okula oy vermeye gelenlerin tamamına yakınının bölgedeki Ruslar ve Ukraynalılar olduğunu kaydeden Federova, herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını belirtti.

Seçim Kurulu Basın Merkezinden yapılan açıklamada, referandumu izlemek üzere 623 yabancı gazetecinin akreditasyon yaptırdığı bildirildi. Ayrıca referandumun 23 ülkeden 135 gözlemci tarafından izlendiği belirtildi.

HALKA İKİ SORU YÖNELTİLİYOR!

Referandumda halka, "Rusya'ya bağlanmayı razı mısınız?" ve "1992 yılı Kırım Anayasası'nın yeniden yürürlüğe girmesi ve Kırım'ın Ukrayna'nın bir parçası olmasına razı mısınız?" soruları yöneltiliyor. Oy verme işlemi yerel saatle akşam 20.00'ye kadar devam edecek. Resmi sonuçların ise 17 Mart'ta açıklanması bekleniyor.

ABD ve birçok Avrupa ülkesi ise "referandumun uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve sonucunu tanımayacaklarını" açıklamıştı..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.