09 Kasım 2026
Altın 6561.94
BIST 11482.6
Dolar 50.1228
Euro 55.8525
Sterlin 66.8788
Ankara 0°C

Kırk Hatim Duası Yapıldı

Kırk Hatim Duası Yapıldı
Tokat'ın Zile ilçesinde asırlardır devam eden kırk hatim dualarla sona erdi. Zile Ulu Camii'nde yapılan hatim duasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Cemaatin büyük bir bölümü camiye giremeyince dışarıda kaldı. Hatim merasimine T

Hatim merasimine Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Baş müfettişi Ali Asaroğlu, İlçe Müftüsü İlyaz Akyazı, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, çevre il ve ilçelerden din adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, din görevlilerinin okumuş oldukları 40'ncı hatmi müteakiben Zile Müftüsü İlyas Akyazı'nın kısa açılış konuşmasıyla başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Başmüfettişi Ali Asaroğlu'nun okumuş olduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Türkiye'de sadece Zile'de yapıldığı bilinen 40 hatim dualarının faziletinden bahsetti. Koçak, Zilelileri böyle bir geleneği sürdürmelerinden dolayı kutladı. Kısa sürelerin okunmasının ardından, İlçe Müftüsü Akyazı'nın yaptığı 40'ncı hatmin duası ile Ulu Camii, tarihi anlardan birini yaşadı.

Cami çıkışında cemaate Zile Belediyesi tarafından kırk hatimler için özel olarak yaptırılan küçük kutular içindeki kandil simitleri dağıtıldı. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir